İnce'ye bir tepki de Tezcan'dan: Yakışık almadı

İnce'ye bir tepki de Tezcan'dan: Yakışık almadı

İnce, Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaşmış, genel başkanlık istediğini söylemişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı özel görüşmenin detaylarını paylaşmasına tepki gösterdi.

Tezcan, İnce’nin Kılıçdaroğlu’na sunduğu olağanüstü kurultayın toplanması yönündeki teklifine ilişkin, “Gündemimizde olağanüstü kurultay yok” dedi.

İnce'nin açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tezcan "Parti, her seçim sonrası ortaya atılan kurultay tartışmalarından yoruldu. Bu kurultay tartışmaları, parti içi iktidar paylaşımını merkeze alan tartışmalar, partinin sağlıklı değerlendirme yapmasını engelliyor” diye konuştu. 

Türkiye'nin ve CHP'nin önünde yerel seçimlerin olduğuna dikkati çeken Tezcan, partilerinin sükunetle, sağ duyuyla süreci yönetmekte kararlı olduğunu vurguladı. Gelecek günlerde partinin yetkili kurullarında bundan sonra izlenecek yol haritasını belirleyeceklerini dile getirerek herkesi bu sorumluluk içerisinde hareket etmeye davet eden Tezcan, şunları söyledi:

"Genel Başkanımızın bu seçim sürecini çok iyi yönettiği konusunda herkes hemfikir. Ne diyecekler Genel Başkana? 'Gösterdiğiniz aday yanlış' mıydı mı diyecekler? 'Millet İttifakı'nı kurmamanız gerekirdi' mi diyecekler? Ya da 'İYİ Parti'ye 15 milletvekili gönderip demokrasi önündeki tuzağı kaldırmanız yanlış' mı diyecekler? Neyini yanlış diyecekler bu sürecin yönetiminin? Bugüne kadar güçleri birleştirerek bu noktaya geldik, bundan sonra da öyle gidebiliriz. Parti bütün gücünü seferber etti. Sorunu, bir parti yönetimi, genel başkan değişimi sorununa indirgemeyi doğru bulmuyoruz."

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile özel bir yemekte bir araya geldi. Bu özel görüşmedeki konuların bir bölümünün alınıp ana bağlamından koparılıp verilmesi yakışık almamıştır. Siyasi nezaketle uyuşmayan bir tutum. Gündemimizde kurultay yok."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.