İnce: Kılıçdaroğlu bana gönderme yapmadı

İnce: Kılıçdaroğlu bana gönderme yapmadı

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "24 Haziran gecesi iyi bir sınav vermedik" açıklamasıyla kendisine gönderme yaptığı yorumunu eleştirdi. İnce, "Bana bir gönderme yaptığını düşünmüyorum, yaparsa da yanlış yapar" şeklinde konuştu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimiyle ilgili tartışmalara üzerine canlı yayında açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “24 Haziran gecesi iyi bir sınav vermedik” sözleriyle kendisini kastettiği iddiasına tepki gösteren İnce, “Bana bir gönderme yaptığını düşünmüyorum, yaparsa da yanlış yapar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağını söyleyen İnce, “Genel Başkan olup Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum, nokta” diye konuştu.

Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programına katılan Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazete Duvar’da yayınlanan söyleşideki “24 Haziran gecesi iyi bir sınav vermedik” sözleriyle Muharrem İnce’yi kastettiğini söyledi. Bunun üzerine İnce, telefonla programa katıldı.

Seçim gecesi yaşananların sorumlusunun kendisi olmadığını belirten İnce, şunları söyledi:

“Hayretler içerisindeyim. O gece hiç kimse televizyonların karşısına çıkmadı. İnce neredeydi? 10 tane senaryo var. Bunlardan biri doğru diyelim, 9’unu kim uydurdu? Bu bir algı operasyonu. Albayrak’ı hayretler içerisinde dinledim. Kılıçdaroğlu ’24 Haziran gecesi iyi bir sınav vermedik’ diyor. Albayrak diyor ki, ‘Muharrem İnce’ye gönderme yapıyor’ diyor. Ben lisedeki mantık derslerinde çıkarımla konuşayım bunu. 188 bin sandık var. Tutanaklar, parti Genel Merkezi’nde mi olur Cumhurbaşkanı’nda mı olur? Partinin Genel Merkezi’nde olur. Dolayısıyla hesap vermesi gereken CHP’nin Genel Merkezi’dir. Bana bir gönderme yaptığını düşünmüyorum, yaparsa da yanlış yapar. Yaptığını da düşünmüyorum.”

‘GENEL MERKEZE GİTMEME KARARINI BİRLİKTE ALDIK’

“Ortadan kayboldu lafına üzülüyorum” diyen İnce, “CHP’nin Grup Başkanvekili kimdir, Genel Başkanın vekilidir. Ben, Grup Başkanvekili Engin Altay’la ve Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün’le birlikte seçim sonuçlarını izledim. CHP Genel Merkezi’ne davet edilmişim, gitmemişim. Ne davet edilmesi, biz birlikte kararlaştırdık, Genel Merkeze gitmemin yanlış olacağını düşündük. Bir algıyla yıpratmak için bu yalanlar uyduruluyor. AKP ve CHP’nin bir kısmı bunu birlikte yapıyor” diye konuştu.

‘YÜZDE 100 OY ÇALMIŞLARDIR’

Seçimde oy çalındığını iddia eden Muharrem İnce, “Yüzde 100 çalmışlardır. Çocukların sınav sorularını çalan, Hazine’den parayı çalan sandıkta oyu çalmaz mı? Bir muhalefet partisinin görevi sandıktan oy çalındı diye şikayet etmek değildir, çaldırmamaktır” dedi.

‘SANDIĞA GİTMEYECEĞİM DİYENLER VAR’

Nuh Albayrak, Muharrem İnce’ye “Parti seçmeninde küskünlük yok mu?’ sorusunu yöneltti. İnce, “Var tabi. İnsanlar ilk kez umutlandı. Şimdi sandığa gitmeyeceğim diyenleri duyuyorum, onlar sandığa gidecektir, inanıyorum. Seçim zamanı gönülleri razı gelmeyecektir” dedi.

İNCE’DEN ALBAYRAK’A: KASETİ SONRA İZLERSENİZ

İnce, Albayrak’a, “O gece açıklama yapmadı demeli, kayboldu dememeli. O ifadesini düzeltmesini isterim” eleştirisini yöneltti. Albayrak, “Kayboldu demedim” yanıtını verince İnce, “Sayın Albayrak, kaseti sonra izlerseniz ‘Muharrem İnce ortadan kayboldu’ dediniz. Bunun üzerine bağlandım” diye konuştu.

‘GENEL BAŞKAN OLUP CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTİYORUM’

Didem Arslan Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İnce mi olacak?”sorusuna verdiği “Kimin kazanma ihtimali varsa onu aday göstereceğiz” yanıtını hatırlatınca İnce, “Çok doğru söylüyor genel başkanım” karşılığını verdi.

“İstanbul adayı olacak mısınız?” sorusu üzerine Muharrem İnce, “Ben Genel Başkan olup Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum, nokta. İstanbul’a aday olmak isteyen çok arkadaşımız var, onlarda değerli arkadaşlarımız. Önerim nedir diye sorarsanız, CHP’nin İstanbul’da 200 bin üyesi vardır, önüne sandık koyarak belirlenmeli” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.