İnce davasında karar çıkmadı: Sanık asker hakkında zorla getirme kararı

İnce davasında karar çıkmadı: Sanık asker hakkında zorla getirme kararı

Sürmi İnce'nin öldürülmesine ilişkin uzman çavuş Ali Dalgıran'a verilen 3 yıl 4 ay cezanın bozulması sonrası yeniden görülen davada karar çıkmadı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde, 18 Temmuz 2016'da ot biçen çocuklarına yemek götüren 55 yaşındaki Sürmi İnce'nin açılan ateş sonucu öldürülmesine ilişkin uzman çavuş Ali Dalgıran hakkında "taksirle öldürmek" dava açılmış ve 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Ancak Dalgıran hakkında verilen cezayı fazla bulan Erzurum İstinaf Mahkemesi kararı bozarak, yerel mahkemeye göndermişti. 

İstinaf Mahkemesi tarafından verilen karar sonrası Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün davanın 2’inci duruşması görüldü. İnce'nin avukat oğlu Bünyamin İnce, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube yöneticileri ve Hakkari Barosu avukatları duruşmaya katıldı. Duruşmada söz alan avukatlar, kamera kayıtlarının keşfinin yapılması, olay günündeki zırhlı araçların görüntülerinin incelenmesi, sanık uzman çavuş Ali Dalgıran ve tanıkların yüz yüze duruşmada hazır edilmesini istedi.  

TANIKLAR DİNLENECEK

Daha sonra mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Dalgıran'ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine ve buna ilişkin Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazısı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, ayrıca olayla ilgili bilgi ve görgüsü bulunan tanık Bülent Güvener'in dinlenilmesi için TSK'den güncel adresinin sorulmasını, tanıklar İlhan Esen, Doğan Bilgili, Yunus Öksüz ve Yunus Aras’ın dinlenilmesini kararlaştırdı. 

Mahkeme, olay günü sanık Dalgıran’ın içerisinde bulunduğu Kobra tipi araca ait araç içi görüntü kayıtları, araçlardaki telsiz konuşmaları, sanık Dalgıran'ın içinde bulunduğu aracın olay anı, öncesi ve sonrasına ait tüm görüntü kayıtlarının orjinal haliyle gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, ayrıca Yüksekova Adli Emanet Memurluğu'nda kayıtlı bulunan yargılama konusu ile ilgili ateş atma anına ilişkin görüntü kayıtlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek, söz konusu kayıtlarda ses kayıtlarının silinmesi şeklinde bir müdahale veya düzeltme olup olmadığı ile hususunda rapor aldırılmasını istedi. 

Mahkeme, sanığın tutuklanması yönündeki talepleri ise reddetti. Bir sonraki duruşma 21 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.