İmamoğlu'nun tatil yanıtı: Bu da babalık vazifesi

İmamoğlu'nun tatil yanıtı: Bu da babalık vazifesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tatile gitmesiyle ilgili eleştirilerine yanıt verirken "Son gidişim evlatlarım son günlerindeydi, zaten birini alıp geri dönmem gerekiyordu. Alıp geri döndüm. Bu da babalık vazifesi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Hasanpaşa’daki yeni Salı Pazarı, restorasyonu süren Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere’de incelemelerde bulunduktan sonra, tatile gitmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

İstanbul’daki yağış nedeniyle su baskınlarının yaşanması sonucu tatili yarıda bırakıp İstanbul’a gelip, sonra tekrar tatile gitmesiyle ilgili eleştirilerin sorulması üzerine Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “İstanbul halkı bilsin ki en üst seviyede eforla sürece hakimiz ve çalışıyoruz. Birilerinin anladığı anlamda bir yönetim anlayışıyla biz göreve gelmedik. Tek kişinin her konuya karar vereceği, talimatla süreceği yöneteceği anlayışla göreve gelmedik. Birçok takım arkadaşım, görevinin başında binlerce takım arkadaşım olacak ve bütüncül akılla bu kenti yöneteceğiz. Son gidişim ise evlatlarım son günlerindeydi, zaten birini alıp geri dönmem gerekiyordu. Alıp geri döndüm. Bu da babalık vazifesi. Bunların hepsi gerekli, babalık vazifesi, aile vazifesi gerekli ama en önemli şu anda İstanbul vazifesi.”

İŞTEN ÇIKARMALAR: DİSİPLİNE UYMAMA VARSA…

Medya AŞ’de ‘haksız yere işten çıkarıldıkları’ iddiasıyla eylem yapan çalışanlarla ilgili soru üzerine İmamoğlu şöyle konuştu: “İddiaları o yönde olabilir. Arkadaşlarımızın tespitleri ve çalışmalarının prensipleri var. İş disiplini, disipline uymama veya işe gelmeme gibi bir karakteri varsa çalışanların ona göre uygulama yapıyorlar. Özellikle seçim dönemlerinde işe alımlarla ilgili araştırmaları sürüyor. Çünkü çok adil olmadığını düşündüğümüz bir dönem. Bu süreçler çok adil işe alınma dönemleri değil. Arkadaşlarımın elbette ki büyükşehir çalışanları üzerinde bir araştırması var ve ona göre de işlem uyguluyorlar. Asla kişisel tavır veya davranış değildir. Herkesin bir prensibi var. Uygun olmadığını düşünen varsa tabii ki hukuki yollar açıktır.”

‘ÜÇ HANIMEFENDİNİN DERTLEŞMESİ VAR’

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile Selvi Kılıçdaroğlu ve Başak Demirtaş’ın bir araya gelmesinin ‘gizli bir ittifak’ olarak yorumlandığının sorulması üzerine, “Gizli bir kadın ittifakı varsa ondan benim de bilgim yok. Sadece 3 hanımefendinin yemek yiyerek, sohbet edip, dertleşmesi var. Ama bilmediğimiz bir kadın ittifakı varsa, biz de oturup bir düşünelim. Siz de düşünün” yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.