İmamoğlu'nun 'gizli' fotoğrafı iddiası asılsız

İmamoğlu'nun 'gizli' fotoğrafı iddiası asılsız

Sosyal medyada 'Ekrem İmamoğlu Ramazan ayında gizlice su içiyor' fotoğrafının 17 Nisan'dan önce çekildiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan ve Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan ayında gizli gizli su içtiği iddiasına kanıt olarak gösterilen fotoğrafın Ramazan’dan önce çekildiği ortaya çıktı. Bir kullanıcı tarafından Facebook’a 19 Mayıs 2019 tarihinde yüklenen fotoğraf bin kez paylaşıldı.

Ancak fotoğrafın Ramazan ayında gizli gizli su içen Ekrem İmamoğlu’nu gösterdiği iddiası doğru değil. Fotoğraf 17 Nisan 2019 günü İmamoğlu mazbatasını aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde yaptığı konuşmanın öncesinde çekilmiş. İddiada kullanılan görsel Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı devir teslim töreni sonrasında yaptığı konuşmadan. Fotoğrafta İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmaya çıkmaya hazırlanıyor. Fotoğrafı European Pressphoto Agency fotoğrafçısı Sedat Suna 17 Nisan 2019 tarihinde çekmiş.

.

17 NİSAN’DAN SONRA KULLANMADI

17 Nisan 2019 tarihinde seçim otobüsünde bulunan diğer bir fotoğrafçı Burak Kara’nın çektiği fotoğraflara da Getty Images üzerinden erişilebiliyor. 2019 yılında Ramazan ayı ise 6 Mayıs’ta başlamıştı. Teyit.org’da yer alan habere göre, fotoğrafı sormak için görüşülen CHP yetkilileri de İmamoğlu’nun görseldeki seçim otobüsünü 17 Nisan 2019 tarihinden sonra kullanmadığını söyledi ve o gün çekilmiş bir fotoğrafı da iletti. (Kaynak)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.