İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan CHP'li aday Ekrem İmamoğlu, "13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Neredeyse bütünü usulsüz” iddiasına ve “İstanbul’da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok” sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın seçim gecesi fark 3 binlerde görünürken yaptığı “Kazandım” açıklamasını hatırlattı.

BAHÇELİ’NİN SÖZÜYLE YANIT VERDİ

Kartal’da vatandaşlarla biraya gelen İmamoğlu, maddi hataların düzeltildiğini ve geçersiz oyların sayımının yüzde 90’lara kadar tamamlandığını söyleyip, “Fark 15 bin 500 civarında” dedi ve şöyle devam etti:

“Neymiş efendim kazanılan seçimi şaibeli olarak göstermeye çalışıyorlar. Ben size bir şey söyleyeyim, 3 bin oyla kazandığınızı topluma açıklamaktan çekinmediniz. Hem de yalan. Şimdi 15 bin oyu küçümsüyorsunuz. Gülüyorum. Size siyasi deneyimi yüksek olan MHP lideri Bahçeli’nin bir sözünü hatırlatayım. 1 oyla bile seçim kazanılır. 15 bin oyu küçümseyenler 16 milyon insanın iradesini küçümsüyorlar.”

‘ANADOLU AJANSI’NIN TRAFOSUNA KEDİ GİRDİ’

İmamoğlu, seçim sürecinde oy akışını kesen Anadolu Ajansı’nı da eleştirerek İmamoğlu, “Ankara’da Anadolu Ajansı’nın trafosuna kedi girdi. Tam 11 saat veri veremediler” dedi. İmamoğlu, “Hepimizin cebindeki paralarla maaş alan Anadolu Ajansı’nda yönetici oldukları oldukları düşünenleri şiddetle tekrar kınıyorum. Ben olsam utancımdan o görevi terk ederdim.Üzülüyorum, devletin 100 yıllık kurumunun bir siyasi partiye değil, bir bireye değil milletine hizmet etmesi gerektiğinin bilincinde olmayan zavallılara böyle koltuklar teslim edersen başına gelecek budur” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum