İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Halkın gayet içine sindi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Halkın gayet içine sindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki ""Milletimiz diyor ki, bu İstanbul benim içime sinmedi" sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki seçim sonucuyla ilgili “Milletimiz diyor ki, bu İstanbul benim içime sinmedi” sözlerine yanıt verdi.

Beyoğlu’nda İstanbul Kalkınma Ajansı’nın organize ettiği toplantıya katılan İmamoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında İstanbul seçimleri ile ilgili sözlerine şöyle karşılık verdi: “Hakkını aramak konusunda tabii ki herkes hakkını aramalı. Biz de hakkımızı ararız. Hiç sorun yok. Hak aramanın usulleri ve şekilleri var. Bu usullere uymadığınız zaman hak aramanın biçimi değişir. Bu sefer başka bir haksızlık doğurursunuz. Bu çok net. Ama içine sinmediği kısmına gelirsek, bulunduğu salondaki kişilerin içine sinmemiş olabilir. İstanbul halkının gayet içine sinmiş durumdadır. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da içine sinmiş durumda. Sokaktayız. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızla başbaşayız ve beklentilerini dinliyoruz.”

‘YARINDAN TEZİ YOK YSK SÜRECİ TAMAMLAMALI’

Ekrem İmamoğlu, YSK’ye yapılan itirazlarla ilgili ise şöyle konuştu: “Bu saatten sonra yapılan itirazların gerçekten tüm seçimleri sıkıntıya sokabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda artık neredeyse YSK’nin kendisini sorgulayacağı kısımları geçildi. Bir an önce YSK’nin süreci tanımlaması ve tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım. Takvimi yoktur bu işin. Bence gün bugündür. Gün yarındır, yarından tezi yoktur. Bir an önce sürecin tanımlanması Türkiye’nin artık işine dönmesi, rutinine dönmesi, herkesin kendi işi ile ilgilenmesi Türkiye’nin sıhhatine olacaktır.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında şunları söylemişti: “Son ana kadar biz hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bir normal yargı mücadelesi olmaktan çok seçim hukukuna yönelik bir mücadeledir. Bunu sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Milletimiz diyor ki, bu İstanbul benim içime sinmedi. Burada bir şaibe olduğu kesin. Bu şaibenin giderilmesi şart.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.