İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'özenti' yanıtı

İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'özenti' yanıtı

Erdoğan'ın 29 Ekim kutlamalarına yönelik 'özenti' eleştirisiyle ilgili konuşan İmamoğlu, "29 Ekim'i doya doya yaşamak asla bir özenti değildir" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, İstanbul için gereksiz yatırımlar da yapıldığını dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Brand Week organizasyonunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim kutlamalarına yönelik ‘özenti’ demesine yanıt veren İmamoğlu, “29 Ekim’i doya doya yaşamak asla bir özenti değildir” dedi.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, Erdoğan’ın, “Marmaray’ı bir 29 Ekim günü hizmete açtık. Gurur abidelerimizden YHT gar binasını hizmete aldık. Geçen yıl da İstanbul Havalimanı’nın resmi açılışını yaptık. Cumhuriyete, birilerinin yapageldiği gibi özenti kokan saçmalıklarla değil en büyük hizmetleri kazandırarak layık olunur” sözlerini değerlendirdi. İstanbul’un sorunlarına da değinen İmamoğlu şöyle konuştu;

GEREKSİZ YATIRIMLAR: ‘Temel atmama töreni’ne davet ediyorum. Şaka değil, yarın bir temel atmama törenim var. Çünkü göreve geldiğimizde bize dayatılmış, ihaleye çıkılmış. Silahtarağa’da Haliç’in o güzel doğasını bütünleyen 70 bin metrekareye yakını orman olan bir arazide bir arıtma tesisi var. Arazi değeriyle beraber 1,5 milyon lirayı aşan bir proje. Durdurduk. Araştırma yapıyoruz. Gerek yok böyle bir yatırıma. Böyle bir arıtma tesisine gerek yok. Temel’e idam edilecekken sormuşlar ‘Son dileğin ne?’ diye, ‘Ha bu bana ders olsun’ demiş. Biz tasarruf kelimesini önemsiyoruz.

29 EKİM’İ YAŞIYORUZ: Sanatçıların İstanbul sokaklarına renk kattığı bir döneme giriyoruz. İstanbul kültür sanat etkinlikleri 7-8 ilçeye sıkışmış bir kent değil artık. Biz bu şehirde morali yüksek tutacağız. Bu şehrin festivalleri olsun, keyifli anları olsun istiyoruz. 29 Ekim’i doya doya yaşamak, bu ülkenin en büyük milli bayramını coşa coşa yaşamak asla bir özenti değildir. Bayramı yaşamak atasına, geçmişine sahip çıkmasıdır. Önümüzdeki yazdan itibaren sanatın her alanını yayacağız.

KENTE ÖNEM VERİYORUZ: Belediyemizde liyakat önemli. Belediyemizde liyakat esasına dayalı bir dönem başlattık. Hiçbirisi benim yeğenim, damadım, gelinim değil. İstanbul’da sürdürülebilir kalkınma için oluşturduğumuz ekip muazzam bir hazırlık yapıyor. Güzel köprüler oluşturuyoruz. İstanbul Yatırım Ajansı’nı kuruyoruz. En önemli şeylerden biri veri tabanı oluşturmak, bunun için İstanbul İstatistik Kurumu’nu oluşturuyoruz. İstanbul’da bir yazılım merkezi olması için çalışıyoruz. Bu amaçla buraya destek olması için Küresel Kent Akademisi’ni kuruyoruz. Kent enstitülerini yine yardımcı kurumlar olarak İSMEK’in bir üstü olarak düşündüğümüz yerler oluşturmak istiyoruz. Kentin merkezinin en büyük monoblok yapılarından biri Esenler Otogarı idi. Düzelttik. Gelecekte burayı bir inovasyon merkezine döndürmek niyetindeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.