İmamoğlu: Yüksekova'dan ısrarla davet alıyorum

İmamoğlu: Yüksekova'dan ısrarla davet alıyorum

Ekrem İmamoğlu, “Yüksekova’dan, Tunceli’den Bingöl’den ısrarla davet alıyorum. Bu muazzam bir şey. Kucaklaşmamız gerek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Sözcü'den Özlem Gürses'e konuştu.

Diyarbakır’a gitmek istediğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Yüksekova’dan, Tunceli’den Bingöl’den ısrarla davet alıyorum. Bu muazzam bir şey. Kucaklaşmamız gerek” dedi.

Bayramda Karadeniz'de yaptığınız mitinglerde insanlara “Size Diyarbakırlı hemşerilerimin, Mardinli hemşerilerimin selamını getirdim” dediniz… İnsanlar da “Aleykümselam” diye bağırdı…

Tümüyle bilinçli getirdiğim bir selamdı, bir arkadaşım dedi ki “Büyük cesaret !” Hayır, değil. İstanbul'da yaşıyorum ve biliyorum ki İstanbul'da herkes var. Ve herkes kucaklaşmadığı sürece, adil yönetimler olmasının şansı yok.

 Diyarbakır'a gidecek misiniz ?

Gitmek istiyorum. Davet alıyorum; Yüksekova'dan, Van'dan Ağrı'dan, İzmir'den, Edirne'den. Bu muazzam bir şey. Bunu niye anlatıyorum: Bizim, bu toplumu barıştırmamız lazım.

 Trabzon'a Ordu'ya ve Giresun'a da bu nedenle mi gittiniz ?

Ben Trabzon'a bayramı vesile ederek gittim. Baba ocağımı göreyim dedim. Orada sizinle de beraberdik, ama bilmediğiniz bir şey anlatacağım… Ben dedim ki arkadaşlarıma “Trabzon Meydanı'na gitmeden önce, öğlen namazına denk geliyor, tarihi camiye girelim,  çıkışta 2000 kişi varsa el sıkışırız, 6000 kişi olursa da otobüse çıkarım.” Siz de gördünüz, otobüsle giremedik meydana !

 Bu makro siyasete dair nasıl bir mesaj sizin için ?

Bu müthiş bir karşılama, ama bir karşılama. Bir seçimde elde ettiğiniz sandık başarısı siyasi kariyeriniz için çok şey ifade etmez. Şimdi benim için “Yarınlarda siyasette bir başka alanda başarı elde edebilir miyim ?” sorusunun kriteri İstanbul'daki başarımdır.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “Bırakın 2023'ü yarını bile düşünmüyorlar. Kaosu yönetelim, millet alışmış diyorlar. Biz bunu yapmayacağız” dedi.

 Dolayısı ile İstanbul'a konsantre oldunuz. Sayın Vali'den mühür aldığınız anlarda ne hissettiniz ?

Doğrusu içimde burukluk vardı. Bugün ben 3 ayı bitirmiş olabilirdim, ama 3 günlük belediye başkanıyım. Türkiye'de, yönetimle de ilgili kavramlar değişmeli, değiştirmeliyiz. Parti, partizanlık, partim ne derse o olur, liderim ne derse o olur… Yahu vatandaş ne derse o olur! Lider kendi hatasıyla, hırslarıyla seni yönlendirebilir, maçta teknik hoca çok öfkeli davranıp “Git rakibin gözüne yumruk at” derse yumruk mu atacaksın yani?  Böyle bir şey yok. Maç bitecek, futbol hayatın devam edecek. Bu duyguyu biz bu şehre yayabilirdik. Kaybettiğimiz o zamanın vermiş olduğu bir burukluk vardı o mühür teslim anında…

 “İstanbulluyum” demiyor insanlar…

Dedirteceğiz. Şehirli kimliğini hissettirmek “Köprü, yol yaptım”la olmuyor. Şehri hissettireceğiniz şeyler, kültürdür, sanattır, çevredir. Sevgidir, buluşmalardır…

SÖYLEŞİNİN DEVAMI

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum