İmamoğlu: Yıldırım kendi akıl yürütmesini kanıt zannediyor, vay halinize

İmamoğlu: Yıldırım kendi akıl yürütmesini kanıt zannediyor, vay halinize

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, AK Partili rakibi Binali Yıldırım'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, basın toplantısı düzenledi.

Ekonomide sorunlar yaşandığın söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Hükümet sorunlara çözüm bulmak yerine başka arayışlar içeriside. Kriz çıkararak krizi unutturma peşinde. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı, son 1 yılda 1 milyon 259 bin arttı” dedi.

AK Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısına değinen İmamoğlu, “2 saat boyunca somut bir delil, usulsüzlük sunabildi mi ya da söylediklerini anladınız mı? Beni acelecilikle suçluyor ama ‘Yıldırım hızıyla kazanım’ dedi. ‘Görmemişlik yaptı ağırbaşlı olmadı’ diye beni suçluyor. Seçimden yarım gün sonra tüm İstanbul’a gönül belediyeciliği afişi asan ben olsaydım görmemiş olurdum. Görmemişlik ne imiş halkımız sormak istiyorum” diye konuştu.

Basın toplantısındaki verilerin doğru olmadığını savunan İmamoğlu, “Yalan yanlış veriler sundu. Yanında uzman diye oturtuğu kişiler onu kandırdığını söylediğim kişiler. İtiraz günlerini bile doğru veremediler. Yıldırım’ın bıkkınlığı her şeyi anlatıyor. Kendi iddialarını bile anlatamaması bıkkınlığının bir ifadesidir” dedi.

Usulsüzlük iddialarına yanıt veren Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

YSK LİSTELER İÇİN TEMİNAT VERDİ: Seçmen listeleri ve seçim kurullarıyla ilgili itirazlar seçim öncesine aittir. Bu söylemenin sebebi şu: Sayın bakanlar açıklama yaptılar, Türkiye dünyanın en güvenilir seçim sistemine sahiptir diye. YSK seçmen listeleriyle ilgili teminat verdi. Bizim tüm kaygılarımızı reddettiler. Usule uygun seçmen denildi.

İDDİALARI SEÇİMDEN SONRA UYDURDULAR: Sayın rakibimiz seçim öncesi hiçbir işlem yapmaması, seçimden sonra bunları açıklaması ve buradan bir şeyler elde etme çabasını anlamak mümkün değil. Bunun tek açıklaması, bu iddiaların seçimi kaybettikten sonra uydurulup üretildiğidir. İddia üretimine, maalesef Büyükçekmece’de birçok kamu kişileri de dahil edilmeye çalışılmıştır, rencide edilmiştir, emniyet mensuplarına ayıp edilmiştir. YSK, bütün oyların sayılmasını reddetti. Usulsüzlük yok diyor.

YILDIRIM’IN MURDAR DEMESİ HUKUKA SAYGISIZLIK: YSK, sayılı oylar geçerlidir derken, geçersiz oylar yeniden sayıldı. 57 sondaj sandığı sayıldı. Bazı ilçelerde oyların tamamı da sayıldı. Bütün bu işlemlere rağmen, Sayın Yıldırım’ın seçimi murdar ilan etmesi hukuka saygısızlıktır. Hani hukuka saygı gerekirdi. Bana tavsiyede bulunuyor. Hani ağırbaşlı olmak gerekirdi. Hani YSK’ya saygı duymak gerekiyordu. Hani devlet adamları bunu yapmayı gerektirirdi? Binali Bey’in neden geçersiz oylar benim lehime artmaktadır, yanlışlık varsa her iki adayın oyları aynı oranda artması gerekir, bu da gösteriyor ki, oylarımız sandıklarda iç edilmiştir diyor. Kendi mantığını, akıl yürütmesini kanıt ve delil zannediyor. Vay halinize. Reklam ajansınızla konuşun. Habire ‘bas mührü ampule diye bir ilan yapmışlar. Geçersiz oyların birçoğunda oylar mühür olarak logonun üstüne basılmış. Buradan iç güdüsel olarak kendi akıl yürütmesiyle bunu delil kabul ederek bir şeyler aramanın ne kadar acizlik olduğunu halkımıza duyurmak istiyorum.

BAKANLARLA TOPLANTI YAPMAK, YSK’YI BASKI ALTINA ALMAKTIR: Belge, kanıt yok ama seçimde şaibe ilan etmesi açık bir kibirdir. Geçersiz oylar sayıldı, bitti yani. Ben toplumu infiale sokuyormuşum, topluma iyi mesajlar vermiyormuşum, İstanbul’u hareketlendiriyormuşum. Bak hareketlendirdiğim doğru, nereye gitsem binlerce insan etrafıma toplanıyor. Beni gören İstanbullular gülümsüyor. Sayın Yıldırım’ı yemeğe, kahvaltıya hatta İstanbul’un üç güzide kulübü Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray maçına davet ediyorum. Beraber gidelim, orada ne olduğunu görsün. Yüksek Seçim Kurulu’nu maça giderek nasıl baskı altında tutarım anlamış değilim. Seçimden sonra bakanlarla toplantı yapıyorsanız bu YSK’yı baskı altına almak olabilir.

BU ÜLKEYE VAKİT KAYBETTİRMEYİN: Başkalarını kendi gibi gören bir anlayış bunu söyleyebilir. Sizin yaptığınız organize kötülük, insanların canını sıkmayın. Bu ülkeye vakit kaybettirmeyin. İnsanları yalan yanlış şeylerle aldatmayın. Maltepe’de yaptıklarını CHP yapmış gibi söylemelerini şaşkınlıkla takip ediyorum. Tutanak var. Resmi belge var. Devletin hakimleri yazmış. Şu belgenin yandaşlığı olmaz, yayınlayın bunu. Sayımı biz engellemiyoruz. Burada muhalif olanlar kim, hangi partiye ait belli. Belgeler ortadayken sayımı bizim engellediğimizi söylemek… Yıldırım hızıyla karar verdiniz, yanıldınız. Sizi belgeler hususunda yanılttıklarını söylemek isterim.

YSK’NIN SÜRECİ NETLEŞTİRMESİNİ İSTİYORUZ: Ben çok geçerli bir iddia olduğunu düşünmüyorum. YSK, Maltepe’deki sayımı kabul etti. İtirazları boşa çıkmış oldu. Sandık sayımının hızlandırması konusu her iki hakimin kararı. İl seçimin kabul ettiği düzen bu idi. Yani inanın mızıkçılık, ben bazen başarıyı alkışlamak değerlidir. Benim çocukluk arkadaşlarım vardı nasıl mızıkçı ise hâlâ mızıkçıdır. Ben böyle bir ruh hissediyorum burada. Biz de YSK’nın süreci netleştirmesini istiyoruz.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.