İmamoğlu: Yasak kararı ansızın alınmamalı, bilgilendirilmedik

İmamoğlu: Yasak kararı ansızın alınmamalı, bilgilendirilmedik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik" dedi.

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 büyükşehirde ve Zonguldak'ta gece yarısından itibaren 2 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararın kamuoyuna duyurulmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Bakanlığın kendisine konuya ilişkin bilgi vermediğini ifade etti. İmamoğlu, "Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır" diye yazdı. 

Yasağın yeterli olmadığını, en az 2-3 hafta olması gerektiğini belirten İmamoğlu, "Bunun simülasyonu yapılmalıydı, herkes hazırlığını yapmalıydı, belediyeleri dikkate alan bir devlet yapısıyla daha doğru bir karar alınabilirdi, üzgünüz" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.