İmamoğlu: Vali bize tuzak kurdu

İmamoğlu: Vali bize tuzak kurdu

CHP'li İmamoğlu, Ordu - Giresun Havalimanı'nda yaşanan VIP tartışmasıyla ilgili "Açık söylemek gerekirse vali bize bir tuzak kurdu" dedi.

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz ziyaretleri kapsamında gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda VIP salonuna alınmaması üzerine yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulunurken “Vali bize tuzak kurdu” dedi.

Karadeniz ziyaretlerinde yaşananlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Trabzon’da, Giresun’da, Ordu’da binlerce insana hizmet ettim. Sadece bayramlaşma dediğimiz bir buluşmada böylesi bir kalabalığın yaşanmadığı bir olayı yaşamak gurur verici bir şey, muazzam bir duygu. Ben bütün Karadenizli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. İmamoğlu, havalimanında yaşananlarla ilgili ise şöyle konuştu:

‘İLGİLİLER ROTAMIZI ÇİZER’

“Olay bir VIP meselesine dökülerek, daha önce yüzbinlerce insanla miting yaptığımız anda aynı gün utanılacak bir saldırının yapılması gibi burada da aynı tavır yaratıldı. Bunun irdelenmesi lazım.çBen nereden gireceğimi, nereden çıkacağımı takip edecek değilim. İlgili insanlar var. O insanlar bizim rotamızı çizer.”

‘TRABZON’DA VIP’TE KARŞILANDIK’

“Ben Trabzon’a indiğim andan itibaren VIP kapısında karşılandık. Kalabalık bir insanla Trabzon’a giriş yaptık. Bizim Trabzon’a girişimizde bir kolaylaştırma oldu. Aynı düşünce Ordu için de düşünüldü. Bizim Ordu’dan ayrılma saatimiz 20.00-20.30 gibi tasarlanmıştı. Muazzam bir ilgiyle karşılaşmamız, bizim havalimanına ulaşmamız 23.00-23.30’u buldu. Saat 20.30’da Ordu-Giresun Havalimanı’na gitseydik, orada terminal yoğunluğunda biz vatandaşımıza zarar vermiş olacaktık.”

VIP KAPISINI AÇIK BIRAKMIŞLAR

“Terminaller bomboş, biz geliyoruz, VIP kapısına geliyoruz, otopark giriş bariyerleri açılıyor, araçlarımız içeri alınıyor. VIP kapısı önünde ne olup bittiğinden haberdar değildim. Vatandaşlarımızla helalleşiyoruz, fotoğraf çekiniyoruz. Bir milletvekilimiz içeri girelim diyor. Koluma giriyor. Kapıdan içeri geçiriyor. Bu esnada içerideki kargaşayı görüyorum. Bizim VIP’ten geçmemize dönük bir engel kapatırsın VIP salonunu kimseyi içeri almazsın. Ama siz kapıyı açık bırakıyorsunuz, içeri insanlar giriyor. Annem, babam çantalarını x-ray’den oluşturulacaksa geçiriyor. Ben içeri giriyorum kaos karmaşa. Açık söylemek gerekirse vali bize bir tuzak kurdu. Bir tuzakla, şov yaparak o güzel atmosferi gölgeleme amacına gitmiştir.”

‘O ESNADA OLAYI ANLIYORUZ’

“Ben içeri giriyorum, olayı anlamaya çalışıyorum. Annemle karşılaşıyorum. Annem gayet üzgün şekilde ‘Ne oluyor’ diye soruyor. O esnada olayı anlıyoruz. Ben içeri gidiyorum ve konuşmamı yapıyorum. Bütün duygumu, ifadelerimi orada kullanıyorum. ‘Vali Bey’e daha fazla prim yaptırmayalım tarzında konuşmalar yapıyorum. Sayın Seyit Torun’a rica ediyorum, diğer terminalden gidişimizi yapalım’ diye tavrımı ortaya koyuyorum. Psikolojim ortada. Her şekliyle yaklaşımım ortada. Benim gerçek yüzüm ortada. Buradan kendisine malzeme çıkarmak isteyenler; gidiyorum polislerle helalleşiyorum, oradan ayrılıp normal kapımızdan çıkarak İstanbul’a seyahatimizi devam ettiriyoruz. Buradan prim çıkarmak, başka ifadeler yaratmak, kimlik sıkıntısı ortaya koyma çabası basitlik çabasıdır. Bu tavır ve davranışları takip ediyorum. Bütünüyle gereken cevabı vereceğim. Gerektiği ortamda gereken cevabı vereceğim ama ıskalanan başka şeyler var. Onlara özellikle değinmek istiyorum. Ben Sayın Bakan’a bazı uyarılarda bulunmak istiyorum.”

‘KİMSEDEN UÇAK TAHSİS ALMADIK’

“Kiralanan uçakla ilgili, biz kimseden uçak tahsis almış değiliz. Ayıptır, günahtır. Firma açıklama yaptı. Bizim de her türlü belgemiz vardır. Devletin imkanları ile propaganda yapma, hepizimin vergileri ile propaganda yapma konusunda bir açıklaması olacak mı? VİP meselesini konuşan, sözüm ona ahlak cümleleri kuran Bakan, apronu nasıl görmezler.”

‘SOYLU AİLEMLE TATİLİMİ TAKİBE ALMIŞ’

“Kritik olan,bizim kiraladığımız özel uçakla ilgili yalan konuşulması değil. Benim 3 çocuğum ve eşimle ilgili yapmış olduğum tatilin, nereye gittiğime ilişkin takibe çalışan Sayın İçişleri Bakanı’nı kınıyorum. Benim özel alanımı hiç kimse deşifre etme hakkına sahip değildir. Uçak bizi Dalaman’a bırakmıştır. Bu sabaha karşı Sabiha Gökçen’e iniş yaptım. O fotoğrafları zaten göstermek istemiyorum. Birilerinin bizi tehdit edecek sözlerle ifadeler kullanmasını… Sayın Bakan açıklamalarıyla nereye varmak istemektedir? Sayın Bakan’ın bu süreçte yarattığı ve yaşattığı iftiralar ve yalanlar, terör örgütü ile yan yana anma isteği… Kim yalan ve iftira atıyorsa o insanın önce aynaya bakması lazım. İstanbullu hemşehrilerimiz 23 Haziran’da öyle bir cevap verecektir ki…”

‘UĞUR DÜNDAR İLE GÖRÜŞMEDİM’

Bir gazetecinin Uğur Dündar’ın moderatörlük yapmayacağına yönelik açıklamasını hatırlatması üzerine İmamoğlu, “Uğur Dündar ile görüşmem olmadı. Sayın Dündar’ın isminin gündeme düştüğünü öğrendim. Sayın Dündar’ın bu işi en iyi yapabilecek gazeteci olduğunu ifade ettim. Dündar’ın neyi ima ettiğini ben anlamadım. Dündar’ın çekilmesiyle başka bir tespit noktasında görüşmeler devam ediyor. Muhtemelen bu iş yarın neticelenir.” dedi.

TEHDİT İÇERİKLİ PAYLAŞIMA YANIT

İmamoğlu’na CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan şahsın elini öpen AKP’li belediye başkan aday adayı Önder Gökçekaya’nın kendisine yönelik tehdit içerikli sosyal medya paylaşımı da soruldu. İmamoğlu konuyla ilgili, “Atanmış Bakan’a “‘Esas konuları ıskalamayın’ demiştim. Onun iftiraları görevini basitleştiriyor. Benim anlatmak istediğim tam da bu. O zaman birileri çıkıyor, böyle pervasızca oradan, buradan tehditler savururlar. Devlette görevini yapmıyor. Görevini layıkıyla yapan kişiler de vardır. Polisimiz yanımızda. Siyasi çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

İmamoğlu Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddiasıyla ilgili ise “Ben size bütün durumumu anlattım. Polislere sizin bu konuyla bir alakanız yok dedim. Tam 20 konuşma yaptım o gün. Vali kurduğu tuzaktan dolayı bizden özür dileyebilir. Ben polisten gittim helallik istedim” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum