İmamoğlu, mazbatayı ne zaman alacak?

İmamoğlu, mazbatayı ne zaman alacak?

Maltepe’de 1089 sandığın yarısından fazlası açılmışken CHP'liler, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı pazartesi günü alacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, Maltepe'de bulunan CHP’li milletvekilleri oy sayma işleminin tüm engellemelere karşın bugün biteceğini belirterek, yarın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatayı alacağını söyledi.

CHP 26. Dönem Mersin Milletvekili ve Parti Okulu Sorumlusu Aytuğ Atıcı, önceki gece oy sayımının durdurulmasına neden olan kargaşayı AKP ve MHP’nin yarattığını kaydederek, şunları söyledi:

“İlçe seçim kurulu hakiminin tuttuğu tutanak da bunu doğruluyor. Burada sayımın yavaşlatılması için kendi elemanlarını masalardan kaldırarak memur üyeleri de masalardan kalkmaları yönünde tehdit ettiler. Bizler son derece tecrübeliyiz. Parti Okulu’nun sandık eğitimleri alan arkadaşlarımız bu durumlara mahal verilmemesi gerektiğini biliyorlar. Çünkü o anlarda bir oy çuvalanın kaybolması ciddi sıkıntılara yol açabilir."

MAZBATA PAZARTESİ

Atıcı, “Biz en geç pazartesi günü mazbatayı alacağımıza inanıyoruz. YSK’nın hukukun üstünlüğüne bakarak karar vermesi gerek. Milletin iradesinin üzerinde bir irade olmaması gerekiyor. 13 gündür bir taşkınlığımız yok. Biz verdiğimiz sözün arkasında durmak istiyoruz. Verilen her oyu koruyacağımızı söyledik. Öyle de yapıyoruz. Milli iradeye sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

'SOMUT DELİL YOK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Maltepe’de süren oy sayımına ilişkin olarak “AKP kendi hamlesini söyledi. Muhtemelen mazbata alındıktan sonra seçimin iptali yönünde bir başvuruda bulunacaklar. Ama bu söylemiş oldukları gerekçelerin mantıklı bir biçimde ortaya çıkmış olması gerekiyor. Şu ana kadar yapmış oldukları itirazların hiç birinde somut bir delil yok” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum