İmamoğlu: İstanbul'da yüzde 51'le kazanacağız

İmamoğlu: İstanbul'da yüzde 51'le kazanacağız

İstanbul'da partiler üstü bir kavramla seçim sürecini yürüteceklerini belirten CHP'nin büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu "Dolayısıyla bizim talep ettiğimiz oyun adı ‘İstanbul İttifakı’. Yüzde 51'le kazanacağız" dedi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçilmesi halinde ilk işinin trafik sorunu olacağını söyledi. Kenti ortak akılla yönetmeye talip olduklarını belirten İmamoğlu, belediyecilik anlayışında en çok önem verdiği konunun katılımcılık olduğunu ifade etti.

İmamoğlu’nun, Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç‘a verdiği röportajda şu başlıklar öne çıktı:

SİYASET BİR OKUL GİBİ: 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldum. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildim. Siyaseti ben sahada bir okul gibi görüyorum. İyi bir siyasetçi olmak istiyorsanız her gün her an iyi bir öğrenci olmak zorundasınız. Siyaset insanları içine alan bir kavram ve bu yüzden öğrenmeye açık ve pratik olmalısınız.

TRAFİK SORUNU (Başkan olarak seçilirseniz İstanbul için ilk olarak ne yapacaksınız?): İstanbul’un birçok sorunu var. Burada ortak akıl ve ortak masa kavramı sürecin içinde her zaman olacak. İlk gün kuracağınız kavram nedir derseniz ortak masa ve ortak akıl derim. Ulaşım sorunu kesinlikle en öncelikli meselem. Türkiye’de ve dünyada bu alanda çalışan çok değerli uzmanlar var. Hiçbir ön yargı gütmeden toplumun her kesimini dinleyip İstanbul’daki birçok tali noktada ulaşım sorunlarını çok rahatlıkla çözebileceğimi biliyorum. Ben 5 yıldır süreci izleyen ve içinde olan bir belediye başkanıyım. Masada herkes bulunacak ve ilk işimiz trafik olacak. İstanbul’da trafik ve ulaşım sorununu çözeceğiz.

İTTİFAK (AKP ve MHP ittifakının yerel seçimlere de yansımasını nasıl değerlendiriyorsunuz? İttifakın tabana etkisi nasıl olacak?)Ben yapılan ittifaka ilişkin bir sorun görmüyorum. Dilimizin herkesi kapsayacağına inanıyorum. İstanbul’da partiler üstü kavramlarla bu sürece hazır olduğumuzu belirtebilirim. Dolayısıyla bizim talep ettiğimiz oyun adı ‘İstanbul İttifakı’. Bu ittifak kavramıyla İstanbul’da yaşayan tüm yurttaşların oyuna talibim. Seçim sonrası ortaya çıkacak oy oranını da bugün kestirmek zor tabii ama İstanbul ve birçok il ikili bir seçime gidiyor gibi. İkili bir seçimde kazanmak için yüzde 51 gerekiyor ve gereken oy oranı buysa biz de bunu başaracağız.

‘İstanbul nefes alacak’

İSTANBUL SANAT MERKEZİ OLACAK (Laboratuvar olarak nitelendirdiğiniz Beylikdüzü’nde sanata, ulaşıma, sosyal yaşama nasıl yatırımlar yapmıştınız? İstanbul için bu alanlarda neleri gerçekleştireceksiniz?)İstanbul’un dünyaya mal olmuş ve bu anlamda kendini vitrine koyacağı hiçbir çalışması yok. Sanata dair elbetteki yerel değerler üzerinden çok iyi işler yapılıyor ama bunları böylesi büyük bir kentin dünyaya servis etmesi ve çekim merkezi olması lazım. Eğer siz dünya çapında çok yaratıcı isimleri İstanbul’a çekemiyor, yerli sanatçılarımıza burada alan açamıyor, festival ve sanat buluşmaları gerçekleştiremiyorsanız eksiksiniz demektir. Bizim sosyal hayata dönük, içinde kültür, sanat, spor gibi birçok alanda markalar yaratmamız gerekiyor. Bu konuya ilişkin de çok değerli çalışmalarımız var. Bazen insanların önünü açtığınızda onların yaratıcı duygularına zemin hazırladığınızda tahmin edemeyeceğiniz işler bu kentten çıkar. Biz de bunu yapacağız ve İstanbul’u bir çekim merkezi haline getireceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.