İmamoğlu için son 10 güne 3 uyarı

İmamoğlu için son 10 güne 3 uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenileneceği 23 Haziran’a 10 gün kala CHP’de karar: Bundan sonra polemiğe girilmeyecek, provokasyonlara dikkat edilecek, düşük seviyeli tartışmalara yanıt verilmeyecek.

Ekrem İmamoğlu kalan süre içerisinde yalnızca vaatlerini anlatacak, bunun dışındaki hiçbir tartışmaya yanıt vermeyecek; herhangi bir konuda yanıt verilmesi gerekirse CHP Genel Merkezi açıklama yapacak.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul seçimine 10 gün kala asla polemiğe girilmemesini istediği öğrenildi.

Bu konuda kurmaylarını sık sık uyardığı belirtilen Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki çalışmaları yürüten ekibe de kalan sürede seçmenlere 'yalnızca vaatlerin anlatılması gerektiğini' söylediği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu ile polemikten uzak durulması ve yalnızca kampanyaya odaklanılması konusunda görüşerek uyarı ve önerilerini dile getirdiği ifade edildi.

CHP milletvekilleri ve örgütlerine gönderilen haftalık bilgilendirme raporunda da polemikten uzak durulmasına ilişkin yeni bir not yer aldı.

Raporda “Tek cevap ‘Muhatap almıyoruz’ olmalıdır” başlığı altında, “Her açıklamaya, herkese ve her soruya cevap verilmemeli. Düşük seviyeli söylemlerle ilgili sorulara muhatap almayarak cevap verilmeli. Muhatap almamak çoğu zaman en güzel cevaptır.

Muhatap almadığımız ya da o seviyeye inmeyeceğimiz dile getirilmeli. Zira o tarz söylemlerde bulunan insanların amaçları bizleri o polemiğe sokmaktır, amaçlarına ulaştırmamak için verilecek tek cevap ‘muhatap almıyoruz’ olmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.