İmamoğlu: Hep birlikte kazandık

İmamoğlu: Hep birlikte kazandık

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hem kendi verilerine hem de YSK verilerine göre seçimi kazandığını ilan etti.

 Millet İttifakı’nın CHP’li İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu saat 07.20’de yaptığı açıklamada son verileri paylaştı. 28 bin 27 oy farkla önde olduğunu belirten İmamoğlu, “Bu rakamları YSK sisteme girdi” dedi. İmamoğlu ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada da YSK verilerine göre de seçimi kazandığını ilan etti.

İmamoğlu saat 10.10’da yaptığı açıklamada da şu verileri paylaştı: “Fark 27 bin 806, girilmeyen sandık sayısı 82. Yani toplamda kalan oy sayısı 24 bin civarı. Matematiksel olarak iş sonuçlandı. 290 bin geçersiz oy üzerinden bir şey alabilir miyim düşüncesindeler. Geçersiz oy her seçimde var, örneğin 2014’te 422 bin geçersiz oy var…”

TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

İmamoğlu, saat 11.00’de ise Twitter üzerinden teşekkür mesajı paylaştı: “Yüksek Seçim Kurulu Başkanı da seçimi kazandığımızı teyid etti. Hep birlikte kazandık, emeği geçen herkese ve gönlü bizimle atan 16 milyon İstanbulluya teşekkürler.”

‘AFİŞLERE SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIM’

Son duruma ilişkin açıklama yapan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin İstanbul’un dört bir yanına astığı ve Binali Yıldırım’ın kazandığına yönelik afişlere tepki gösterdi. İmamoğlu, “Ne yazık ki İstanbul’un sokaklarına caddelerine ‘Teşekkürler İstanbul, Gönül Belediyeciliği Kazandı’ gibi afişler asılmış durumda. Şuanda yetkisiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi manipülasyona dahil olmuştur. Büyükşehirdeki amirler, emekçileri kötü niyetlerine alet etmektedir. Ben bu talimatı veren kim veya kimler ise onlar hakkında suç duyurusu bulunacağım. Yapılanları kınıyorum” dedi.

SONUÇLARI AÇIKLADI

“Tüm basın kuruluşları AA’nın sonuçlarını takip etmeyi bıraksınlar. Türkiye haritasındaki İstanbul’un rengini kırmızıya çevirsinler” diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul ile ilgili son rakamları paylaştı: “Parti olarak biz tüm sandıkları girmiş durumdayız. Bir sandık hariç, 4. milyon 169 bin 206 oy  İmamoğlu, 4 milyon 141 bin 179 oy Binali Yıldırım. Aradaki fark 28 bin 27” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti: “Ne bir haksız oy benim haneme ne de rakibimiz hanesine yazılsın istemiyorum. Tüm vatandaşlarımıza duyuruyorum şu an YSK’nın yüzde 99.18 oranında sandık girişi yapılmıştır. Halen girişi devam eden Bakırköy, Beylikdüzü gibi oy oranlarımızın yüksek olduğu ilçeler vardır. YSK’nın rakamlarına göre, 4 milyon 136 bin 647 İmamoğlu, 4 milyon 109 bin 209 Binali Yıldırım. YSK’daki fark da 27 bin 417’dir. Dolayısıyla aslında YSK da bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir. YSK’da kalan 253 sandık var. Bunların girişini bekleyeceğiz. Belli bir oranda giriş yapıldıktan sonra sizleri tekrar bilgilendireceğim.”

AK Parti ve Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’a seslenen Ekrem İmamoğlu, “Ben kendilerinin yerinde olsam böyle bir sürece ismimi alet etmezdim. Ben olsam adalet duygumla derhal müdahale ederdim. Müsaade etmezdim. Bu kentin halkı adına söylüyorum ki eğer kazansaydı kendisini tebrik ederim. Ben tebrik etmeyi iyi bilirim. Dolayısıyla bugün tebrik edilmeyi bekliyorum” dedi.

‘İKİ VERİYE GÖRE DE KAZANDIK’

İmamoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda ise hem Yüksek Seçim Kurulu hem kendi verilerine göre seçimi kazandıklarını belirterek, “Gereken tüm işlemleri yapmaları için yetkilileri göreve çağırıyorum” ifadesini kullandı.

AA’nın veri girmemesine tepki gösteren İmamoğlu, “Burada temsilcisi varsa mahcup olmasın diye sormuyorum. Bu demokrasi adına bir kara lekedir. Ben sayın Cumhurbaşkanı’nın bile bu sorumluluğa ilgili kişileri takip ettiğini, verdiği büyükşehir sayısı gibi işaretlere bakarak düşünüyorum. Bütün ilçe seçim kurullarında, il seçim kurullarında beklemeye devam edeceğiz. Şu anda Genel Merkez’imizde girişi yapılmayan 7 sandık kaldı. Aradaki fark 27 bin 919. Kalan 7 sandığın oy potansiyeli 2 bin 100’dür. Kendilerinden haber bekliyoruz” çağrısı yaptı

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.