İmamoğlu: Esenler otogarı teknoloji merkezi olacak

İmamoğlu: Esenler otogarı teknoloji merkezi olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı’nın, taşınmasının ardından alanın yüksek teknoloji merkezi olacağını açıkladı. İmamoğlu, “Ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum.” dedi.

MEF Üniversitesinin mezuniyet törenine katılan İmamoğlu, toplumun her ferdinin cesur olması gerektiğini ifade etti ve “Bu ülke lehine konuşabilmeli, asla susmamalı. Susmayan üniversiteler de istiyorum. Onu da belirtmek isterim.” diye konuştu.

İmamoğlu gençlere hitap ederken “Ben sizlerden ümitliyim. ‘Bu ülkenin kadrosu yok. Bir tek yöneten kadro bizde var.’ diyenler oldu. Bence onların gözleri kibirden körleşmiş. Şu salondan kabineler çıkar, İstanbul’u yönetecek kadrolar çıkar.” dedi.

İmamoğlu, İstanbul’a yönelik projelerden bahserdeken “Bu şehrin her anında sizlerden faydalanacağımın sözünü veriyorum. Benim, akıl ve bilimle işim var. Bilişim vadilerini sizlerle kuracağız. Esenler dediniz. O büyük alanlar, o rezerv alanları bu şehir adına kötü kullanıldı. Esenler’le ilgili bir projemiz çakıştığı için söylüyorum. Hem Harem’i hem de Esenler’i şehir dışına taşıyacağımız için hızlıca Esenler Otogarı’nı, şehrin kalbinde, metro ulaşımı olan aynı zamanda İstanbul’un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. Sizlerle yapacağız bunu. Bazılarının belki işine gelmemiş olabilir. ‘Birilerine peşkeş mi çekiyor?’ diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum.” açıklamasını yaptı.

İstanbul’u 16 milyon insanla özellikle gençlerle yöneteceğini belirten İmamoğlu, Saraçhane’deki belediye binasını Türkiye’nin en büyük kütüphanesi yapacağı vaadini yineledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.