İmamoğlu Erdoğan'dan randevu alacak

İmamoğlu Erdoğan'dan randevu alacak

Seçim öncesi parti ziyaretleri yapacağını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyaretlere CHP'den başladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da randevu alacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘seçildikten sonra gerçekleştireceğim’ dediği parti ziyaretlerine CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan başladı.

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya gelen İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde belediye başkanı olduğum dönemde, görev aldığım an itibarıyla hemen ilk yaptığım şey, tüm siyasi partileri ziyaret etmekti. Çünkü, siyasi partiler bir şekilde toplumun bütününü temsil ediyor. Bilmediğiniz, tahmin etmediğiniz, kesimlerin duyguları, düşünceleri oraya gidiyor. Bu, noktada özellikle siyasi partilerin, kendi refleksleri, size gelmese de, sizi ziyaret etmese de, ben ziyaretlerime devam ettim. ‘Ben gittim, onlar gelmedi. Ben bir daha gitmem’ diye asla böyle bir tavrım olmadı. Gerçekten toplumsal bütünlük ve toplumun size inancı bakımından şehrin, emin insanı hüviyeti açısından çok değerli” dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’la çıktıkları ortak canlı yayında verilen çay sözünün hatırlatılması üzerine İmamoğlu, “Ben, bu çay davetinin süresinin dolduğunu düşünüyorum. Şimdi ben onu kahveye çevirdim ve İBB’nin Saraçhane binasına kendilerini davet ediyorum. Hem kahve içelim hem ağırlayalım hem İstanbul’la ilgili düşüncelerini alalım. Bizim ne yapacağımızı anlatalım. Kendilerini layıkıyla ağırlamak istiyorum. Kahve ikram etmek istiyorum. 40 yıl hatırı olsun. Onu yaşayalım istiyorum. Ben bunun üzerine çıkacağım diyorsa, beni yemeğe davet etsin, yemekte o zaman giderim kendisine” ifadelerini kullandı.

‘MHP’DEN DÖNÜŞ ALAMADIK’

Meclis’te grubu bulunan bütün siyasi partilerden talepte bulunarak yola çıktıklarını belirten İmamoğlu, “Girişimlerimizin devam ettiği partilerimiz var. Bu bağlantı ve diyalog devamlı olsun. Bu uygulananın örnek olduğunu düşünüyorum. Asla vazgeçmeyeceğimiz bir uygulama olacak. MHP’den henüz dönüş almadık. AK Parti bize randevu vermedi. Ama girişimlere devam edeceğiz. Bu bizim yaptığımız uygulananın bir eksikliği değildir. Uygulamayı güzel yaptık. Diğer tavırla ilgili belki, kişisel bir tavırdır. Bilemem. Belki siyasi bir tavırdır. Ama dediğim gibi, çocukların ve gençlerin, bu şehrin insanlarının beklentisinin gerisinde bir uygulamadır. Geri bir uygulamadır. Bu manada, tekrar düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bizim davetimiz hala geçerli ve açıktır. Bunu açıkçası vermezlerse eğer, AK Parti için şimdilik konuşuyorum. Yenilemeye devam edeceğim. Umarım bir gün vazgeçerler” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makamınıza davet edecek misiniz?” sorusunu da yanıtlayan İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nı ben makama davet etmedim, aksine ben randevu talebinde bulunacağım dedim. Ki doğrusu da o. Kendileri bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı. Randevu talebine bulunacağım. Ondan sonra da bu ziyarette kendisi de uygun olursa davet de ederim. Yurt dışında olduğu için henüz davetimi yapmadım. TV yoluyla yaptım fakat fiili olarak randevu talep etmedim ama şimdi edeceğim” cevabını verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.