İmamoğlu: Biz 16 milyondan talimat alacağız

İmamoğlu: Biz 16 milyondan talimat alacağız

Seçim çalışmaları kapsamında Adalar turu yaparak esnafları gezen CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Toplumun en fazla morale ve huzura ihtiyacı var. Biz, Ankara'dan Genel Başkanımızdan değil 16 milyondan talimat alacağız” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Adalar turu yaparak esnafları gezdi. İmamoğlu, Büyükada'da CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül ve partililerce karşılandı.

Burada konuşan İmamoğlu, toplumun en fazla morale ve huzura ihtiyacı olduğunu vurguladı. İstanbul Büyükşehir’in kendisi Adalar'da da Erdem Gül’ün seçileceğini ifade eden İmamoğlu, “Biz, 16 milyondan talimat alacağız. Ankara'dan Sayın Genel Başkanımız, talimat vermeyecek. Partimizin böyle bir ahlakı yok” dedi.

‘FAYTON HAYVANLARI İÇİN BAKIM MERKEZLERİ KURACAĞIZ’

Adalar'ın sorunlarını ve çözüm yollarını bildiklerini belirten İmamoğlu, “Adalar'ın planlarıyla ilgili sorunlara hızlıca çözüm bulacağız. Adalar'ın sahilinin korunması ve sorunların çözülmesiyle ilgili curcuna oluşturmaksızın hem disiplinli, hem de özellikle Adalar halkını ve Adaların kalitesini koruyan bir anlayışla düzen kuracağız. Beraberce el ele, kol kola. Buranın ekosistemi, florası var, hem de binlerce yıllık. Şu küçücük adada bile simgesel tarımı desteleyeceğiz. Bu adada balıkçılıkla ilgili iş birliği yapacağız. Bu güzel kentin nimetlerini en kaliteli bir şekilde İstanbul'a servis etmesi için çalışacağız” dedi. Adalar'ın gündemdeki sorunu faytonlara da değinen İmamoğlu, “Adalar'da bir fayton meselesi var, faytonculukla uğraşan hemşerilerimiz, dostlarımız var. Bu süreci en insanı, vicdani kurallarla, hayvanları koruyarak, hayvanların bakımı çalışması ilgili süreçleri denetleyerek, beraberce ahlaklı bir biçimde süreci kollayacağız, koruyacağız. Bakım merkezi kuracağız. Her konuda işin içinde olacağız, dışarıdan seyretmeyeceğiz, yani kimseyi aldatmayacağız” diye konuştu.

ist-18-03-2019-chp-imamoglu-adalar-ziyaret1.jpeg

‘ADALILARA YÜZDE 40 İNDİRİM’

İmamoğlu, Büyükada'dan Heybeliada'ya geçmek için bindiği teknenin kaptan köşkünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, gazetecilerin rakibi Binali Yıldırım'ın, “Adalar'da oturanlara ulaşımı bedava yapacağız'' hatırlatmasına, ''Bizimki gerçekçi aslında, vaatlerde tabi herkesin bakış açısı var. Her ne kadar biz çocuklara kadınlara zaten ücretsiz diyoruz. Büyük bir kesimi kapsayan annelere, mesela 6 yaştan 12 yaşa çıkartıyoruz, bu geçerli. Artı olarak sunduğumuz şey de Adalar'da oturanlara yüzde 40 indirimli, gerçekçi davranıyoruz, gerçek ihtiyaçlar üzerinden gidiyoruz. O yönüyle baktığımızda bizim değerlendirmemiz daha doğru diye düşünüyorum” dedi.

‘BİZ SİYASET DEĞİL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORUZ’

İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Aytaç ile İBB'de yaşadıkları olayın sorulması üzerine de şu yanıtı verdi: “Şu anda Büyükçekmece'de aday şimdi. Orada şu kelimelerle hitap etti, şu cümlesini hiç unutmuyorum, 'Siz de siyaset yapıyorsunuz, biz de siyaset yapıyoruz' dedi. Ben de şöyle bir cevap verdim, 'Biz siyaset yapmıyoruz, belediye başkanlığı yapıyoruz, sizi de belediye başkanlığına davet ediyorum' diye cevabım oldu. Birçok konuda zaten 25 senedir yönetiyorsunuz, bir eksikliğiniz var ise bunu niye gidermediniz. Seçimden önce bu tür vaatler gerçekten komik. Biz işimize bakıyoruz. Gerçek ihtiyaçlar üzerinden talepleri değerlendirip projeler ürettik. Yani hiçbir şeyi böyle birilerini ikna etmek için havaya sıkılmış işler değil. Bu konuda Adalar bizim için çok önemli. Dediğim gibi bu coğrafya, İstanbul'un hemen yanı başında binlerce yıllık tarih, her inancın burada bir karşılığı var. Çok özel anıları var, çok özel insanların yaşam sürdüğü, sanatçısından siyasetçisine, sporcusuna varıncaya kadar yaşam sürdüğü bir yer. Adalar'ın her yerinde başka bir anı var. Hem korunması, hem geliştirilmesi ve dünyanın vitrinine koyulması gerekiyor. UNESCO'ya bir başvuru var, onu da hızlandıracağız. İnanılmaz keyif bir yer burası. Ama büyükşehir belediyesinin ihmal ettiğini birebir ben 5 yıl yaşadım. Bu sürece dur diyeceğiz ve Adalar halkı çok mutlu olacak. 5 yılda bu kadar yıl demek ki neler ihmal edilmiş diyecekler. Ona rağmen İstanbul hala güzelliğini korumaya çalışıyor, 5 yıl da fazla değil, 5 yılda Adalar bambaşka bir yerde olacak.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.