İmamoğlu: Bir televizyon ekibi aile mezarlığımızda çekim yaptı

İmamoğlu: Bir televizyon ekibi aile mezarlığımızda çekim yaptı

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon kanalının aile mezarlığında çekim yaptığını söyledi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa’nın Yıldırım Mahallesi’ndeki Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Çocukları yanına alarak konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, “Belediye başkanı olduktan sonra ilk ziyaretimi KKTC’ye yapacağım dedim, yaptım. Sadece Bosna’yı, Sancak’ı değil, iyi bir programla tüm Balkanlar’ı ziyaret edeceğim. İlk yurt dışı gezimi, Balkanlar’a yapacağım” dedi. İmamoğlu, konuşmasının sonunda, ”Her şey çok güzel olacak” sözünün Boşnakçasını söyledi.

‘BİZİM YAPTIKLARIMIZI SAHİPLENECEKLERİNİ DÜŞÜNMEDİK’

Daha sonra Yahya Kemal Caddesi’ne geçen İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden seçmenlere hitap etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 18 günde halka hizmet ettiğini söylen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Öğrencilerin ulaşım kartlarını 85 liradan 40 liraya indirdik. Suya olağanüstü bir indirim yaptık. Sadece bu 2 kaynakla 2 öğrencisi olan bir aileye yıllık 2 bin liranın üzerinde fayda sağladık. Dini bayramlarımızla beraber resmi ve milli bayramlarımızda da ulaşımı ücretsiz yaptık. ‘Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz?’ dediler. ‘Sen hesap kitap yapmayı bilmiyorsun’ dediler. Biz hesabımızı, kitabımızı biliriz de şunu hesap etmedik. Bizim yaptığımız işi bunların bu kadar sahipleneceğini düşünmedik.”

‘BAZI VALİLER SİYASETE GÖZ KIRPIYOR’

31 Mart seçimi öncesinde servis aracı sahiplerine “Tahditlerinizi vereceğiz” vaadinde bulunduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Dün UKOME’den karar çıktı. Sevgili İstanbul Valisi, siz şu anda seçilmiş Ekrem İmamoğlu’ndan sonra oraya 24 Haziran’a yani ben gelinceye kadar vekalet ediyorsun. Tahdit sürecini Büyükşehir Belediyesi gündemine sokan benim ama kalkıyorsunuz burada sayın rakibimiz yapmış gibi elinde plakalarla şov yaptırıyorsunuz. Bazı valiler tuzak kurar, bazı valiler de siyasete göz kırpıyor olabilir” diye konuştu.

‘BUNLARI DELİ ETMEZSEM NAMERDİM’

“18 günde yaptıklarımızla bizi kıskanıyorlar” diyen İmamoğlu, “Allah şahit ben bunları bin 800 günde deli etmezsem namerdim. Her gün iş üreteceğiz. Bu şehrin yöneticiliğini yaptığı zanneden bir avuç belediyenin içindeki insanların yerine, bu kardeşiniz sizlere ve bu şehrin 16 milyon insanına hizmet etmeye geliyor. Ne yaparsanız yapın boş. Millet kararını verdi” ifadelerini kullandı.

‘MEZARLIKTA DEDEMLE RÖPORTAJ YAPMAYA MI GELDİNİZ?’

İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya’ya “milletin iradesine sahip çıkması ve tarafsız olma” çağrısı yapan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim köyüm, bir derenin içinde masum bir köy. Kimse evinin kapısını kilitlemez. Herkes birbirini tanır. Komediyi anlatayım mı size? Akşam namazından sonra hava karanlık. Bizim bir caminin yanında mezarlığımız vardır, bir de rahmetli büyük dedem vefat ettiğinde onu defnettiğimiz aile mezarlığı vardır. Bir bakar ki komşumuzla akrabamız aile mezarlığında bir ışık. Bir televizyon ekibi çekim yapıyor. Ya benim gazi dedemle röportaj yapmaya mı geldiniz Allah’ın adamları? Allah size akıl versin.”

İmamoğlu, “mezar hırsızlığına soyunanlara gereken cevabı ilk başta AK Partili vatandaşların vereceğini, onlarla sandıkta helalleşeceğini” söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.