İmamoğlu: Beştepe'deki toplantıya görevden alınan başkanlar da çağrılmalıydı

İmamoğlu: Beştepe'deki toplantıya görevden alınan başkanlar da çağrılmalıydı

İmamoğlu "Görevinden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının orada bulunması gerekiyordu. Demokrasi adına sıkıntılar yaşanmamalı söyleminden vazgeçmiş değilim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, kötü şartlarda olan ve bu durumundan dolayı da daha önce gündeme gelen otogarın alt katlarını gezdi, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Beştepe’deki büyükşehir belediye başkanları toplantısına HDP’lilerin katılamayışını eleştirdi.

İSPARK konusunda bazı esnaf, “Kirayı nereye ödeyeceğiz?” diye sorunca İmamoğlu “Sizin muhatabınız yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir” açıklamasını yaptı. İmamoğlu ayrıca daha önceki açıklamasını yineleyerek, “Esenler Otogarı’nın taşınıp yerine Teknoloji Merkezi yapmak gibi bir takip çalışmalarımız var” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Beştepe’de yapılan toplantıda oturduğu sandalyenin ayağının kırık olmasına ilişkin soruya ise “Sandalye alfabetik sıraya göre dizilmişti. Kimin nerede nasıl oturacağı önceden belirlenmişti. Ben hep iyi yönünden bakıyorum. Cumhurbaşkanı ‘israf yaptın’ dedi. Ben de ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyorum dedim” yanıtını verdi.

Beştepe’deki toplantıda, görevinden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının bulunması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu “Elbette daha iyi olabilirdi. Sadece tümüyle seçilmiş belediye başkanları gelebilirdi. ‘Demokrasi adına sıkıntılar yaşanmamalı’ söyleminden vazgeçmiş değilim. Keşke orada o arkadaşlarımız (Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları) da olsaydı. İletişim her zaman iyidir. Bu millet konuşa konuşa anlaşacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum