İmamoğlu: Aramızdaki fark 16 bin 380

İmamoğlu: Aramızdaki fark 16 bin 380

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde bitiren Ekrem İmamoğlu: Geçersiz oyların yüzde 78'i sayıldı. Binali Yıldırım ile aramızdaki fark 16 bin 380. Günde sayılan oy sayısı 37 bin 714. Bütün oyların sayılması halinde 238 gün sürecek." dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin son iddialarına dün saat 17.00’da yanıt verdi. Twitter hesabından, “Saat 17.00’de gündeme dair yapacağım açıklamayı tüm sosyal medya hesaplarımdan canlı olarak paylaşacağım. Bakalım hangi televizyon kanalları tamamını canlı olarak yayınlayabilecek?” mesajını paylaşan İmamoğlu, duyurduğu saatte şu açıklamayı yaptı:

BÜTÜN OYLAR SAYILSA 238 GÜN SÜRER

“Şu an itibarıyla son veriyi paylaşmak istiyorum. Geçersiz oyların yaklaşık 330 bine yakın geçersiz oyların yüzde 78’i sayıldı. Aramızdaki fark 16 bin 380’dir. 330 bin geçersiz oyun yüzde 80’i sayılmış kabul edelim. Yani 264 bin oy sayılmış durumda. Bugün yedinci gün. Günde sayılan oy sayısı 37 bin 714. Bütün oylar sayılması halinde 238 gün sürecek. Hadi diyelim ki sayım memurları artırılsın. 150-160 gün civarında tamamlanır. Hadi 10 bin görevli arttırılsın, 50-60 gün. Mağlubiyet hislerini anlıyorum. Bu süreci talep eden kişilerin mağbuliyetlerini anlıyorum, bedel ödeyeceklerini de biliyorum ama ben halka bedel ödetmem. Kolay değil kaybettiniz ama demokrasi böyle bir şey. Kaybetmek de kazanmak da var. Kimse makamları öbür dunyaya götürmüyor. Ben empati yapan birisiyim ama önce YSK’ya sesleniyorum. Tarihi sorumluluğunuz var. Bunu yerine getirdiğiniz takdirde Türkiye rahatlayacak. Türkiye nefes alacak. Türkiye demokrasi adına önüne daha güzel bakacak.”

‘KİMSEYİ NEFRETE İTMEYİN’

“Bu kadar zamandır sayıyorlar, bir sorun bulamadılar. Sayılarla aldatmaya çalışıyorlar. AK Partililerin benim kazandığImın farkında olduklarını biliyorum. İnsanları kutuplaştırmanın amacı nedir. Hakkımda ağıza alınmayacak yazılar. Ben hırsız mışım. Ben iyi gönül çalarım. Oy nedir Allahın aşkına. Bugün küçük evladıma sarıldığımda dünyanın en güzel duygusunu yaşadım. Sizler de çocuklarınıza torunlarınıza sarılın. Normalleşin. İhtiraslarınızdan kurtulursunuz. Kimseyi nefrete itmeyin. Bu yazılar ayıptır, günahtır.”

‘CUMHURBAŞKANI İLE ÇOK İYİ ANLAŞACAĞIM’

“Dünyanın en güvenilir seçimi ilan ettikleri seçim bir gecede nasıl şaibeli seçime dönüştü. Bunu toplum kabul etmez. EGemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Artık vicdanların titrediğini kaldırımlarda insanların ağladığını duyuyorum. Girdiğiniz yol doğru bir yol değildir. Akıl, vicdan ve sağ duyularına sesleniyorum yanlış yapıyorsunuz. Devleti yöneten herkese sesleniyorum. Lütfen sürece katkı sunun. Ben İstanbul’u çok iyi yöneteceğim. Sayın Cumhurbaşkanı ile çok iyi anlaşacağım, göreceksiniz. Ben bu şehri barıştırmaya geliyorum. Ben 40 haneli köyde büyüdüm. Bizim bu ülkeye borcumuz var. Sayın Cumhurbaşkanına çağrımı tekrarlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nı da bu kaybeden zümre meşGul etmesin. Bu ülkenin başka sorunları var, ekonomi gibi, bunlara yoğunlaşsın.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.