İlk açıklama ABD'den: Suriye görüşmesi yapıcı, konuşulacak başka konular var

İlk açıklama ABD'den: Suriye görüşmesi yapıcı, konuşulacak başka konular var

ABD heyetinin Ankara'daki kritik Suriye görüşmeleri devam ediyor. Amerikan tarafı, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın bu sabah Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la yaptığı görüşmenin 'yapıcı olduğunu' söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın arasında bu sabah Ankara’da yapılan kritik Suriye görüşmesinde ilk açıklama Amerikan tarafından geldi.

Bolton’ın sözcüsü Garrett Marquis, ‘ABD’nin Suriye’den çekilmesi konusunda ikilinin yapıcı bir görüşme yaptığını’ belirtti. Ancak sözcü tarafların henüz uzlaşamadığının sinyalini vererek, ‘Bolton ve Kalın’ın diyalog için başka konular belirlediğini’ aktardı. Marquis, ABD’nin bugün Ankara’da yapılacak olan askeri görüşmeleri beklediğini de ekledi.

John Bolton pazar günü İsrail’de yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye’den çekilmesini ‘Suriye’de IŞİD’le birlikte savaştıkları Kürt güçlerinin korunacağına dair güvence’ verilmesi şartına bağladığını ilan etmişti. Bu açıklama Ankara’nın tepkisini çekmiş ve bizzat İbrahim Kalın “Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.