IKBY'de yeni kabinede Türkmenlere bir bakanlık verilecek

IKBY'de yeni kabinede Türkmenlere bir bakanlık verilecek

IKBY'de kurulacak yeni hükümette Türkmenlere bir bakanlık verileceği belirtildi. Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, Mesrur Barzani'yle yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) hükümeti kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) heyeti, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil İl Başkanlığını ziyaret etti.

Hükümet kurma çalışmalarının ele alındığı görüşmenin ardından açıklama yapan ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Türkmenlerin IKBY hükümetinde bir bakanlıkla temsil edileceğini söyledi.

MARUF: TÜRKMEN-KÜRT İLİŞKİLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Maruf, “ITC ve Türkmenlerin bölgede hükümete katılması önemlidir. Türkmen-Kürt ilişkileri ile ITC ve Kürdistan Demokrat Partisi arasında olan ilişkileri açısından önemli” dedi.

Maruf, bakanlığın ITC’ye verilmesi talebinin heyet tarafından destek gördüğünü dile getirerek, yakında bakanlık için aday açıklayacaklarını ifade etti.

IKBY’de 10 gün önce hükümeti kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani’nin, bir ay içinde hükümet kurması gerekiyor.

IKBY’de 30 Eylül’de yapılan milletvekili seçiminde KDP 45, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 21, Goran (Değişim) Hareketi 12, Yeni Nesil Hareketi 8, İslami Toplum Partisi (Komel) 7, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) 5, Modern ve Özgür Listesi 2, kota sistemine tabi Türkmenler 5, Hristiyanlar da 6 milletvekili çıkarmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.