IKBY'de seçim sonuçları açıklandı: KDP kazandı

IKBY'de seçim sonuçları açıklandı: KDP kazandı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bölgesel parlamento için düzenlenen seçimleri açık farkla Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) kazandı. KDP 45, Kürdistan Yurtseverler Birliği 21 koltuk kazandı. İki partinin bir kez daha koalisyon kurması bekleniyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde bölgesel parlamento için geçen ay düzenlenen seçimlerin sonuçları belli oldu.

İktidardaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 111 sandalyeli parlamentoda 45 sandalye kazanarak oylamadan galip çıktı.

Yüksek Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, bölgenin ikinci büyük partisi olan Kürdistan Yurtseverler Birliği de (KYB) 21 sandalye ile ikinci oldu.

KDP destekçileri seçim zaferini Erbil sokaklarında kutladı.

En büyük muhalefet partisi olan Gorran (Değişim Hareketi) ise 12 sandalye kazandı. Bu sonuçla, Gorran’ın bölgesel parlamentodaki sandalye sayısı yarı yarıya azalmış oldu. 11 kişilik azınlık kotası çerçevesinde de parlamentoya beş Türkmen, beş Hıristiyan ve bir Ermeni vekil girdi.

Bölgede 30 Eylül’de düzenlenen seçimler, geçen yılki bağımsızlık referandumunun ardından kritik önemde görülüyordu. Bu sonuçlarla KDP ile KYB’nin koalisyon kurarak bir kez daha iktidarı paylaşması ama açık farkla birinci çıkan KDP’nin Kürdistan siyasetindeki hâkimiyetini artırması bekleniyor.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.