İHD'liler mezarları başında anıldı

İHD'liler mezarları başında anıldı

Vedat Aydın'ın cenaze törenine gittikleri sırada trafik kazası geçirip hayatını kaybeden ve “Beşler” olarak bilinen İHD yöneticileri mezarları başında anıldı.

Diyarbakır'da JİTEM tarafından katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın cenazesine giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden dönemin İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan mezarları başında anıldı. Buruk Mezarlığı'nda yapılan anma saygı duruşuyla başlarken, İHD, HDP, ESP, EMEP, ÇHD ve aile yakınları katıldı.

'MÜCADELELERİ BİZE IŞIK TUTACAK' 

Anmada konuşan İHD Adana Şubesi Başkanı Avukat İlhan Öngör, "Beşleri" anarak, 5 ismin hala aydınlatılmamış faili meçhul bir trafik kazasında yaşamını yitirdiklerini dile getirdi. Dün olduğu bugün de adalet ve hak mücadelesini tüm baskı ile zorlamalara karşı verip bu toprakların vicdanı ve hafızası olmaya devam ettiğini belirten Öngör, "Onların mücadele anıları her zaman bize ışık olup, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Dünün mağdurları olduğunu iddia edenler, bugünün muktedirleri olurken, geçmişin baskıcı ve zor iktidarlarından geriye kalır bir yanları kalmamış, hatta daha da ileriye gitmişlerdir. Dünden bugüne, inkar edilen beyaz toroslar ülkesinden siyah jeeplerin ülkesine dönen bir süreçte, artık yapılan işkence ve hak ihlallerinin alenen yapılıyor olması ve inkar edilme gereğine bile ihtiyaç duyulmamasıdır. Geçmişin karanlık Türkiye'si ile yüzleşemeyen hiçbir iktidarın demokratik ve özgür bir ülke yaratması mümkün değildir. Vicdan ve hak mücadelesinde ağır bedeller ödeyerek bu mücadelenin tarihini yazanları, onların mirasçıları olarak bir kez daha saygıyla anıyoruz. Onların huzurunda bir kez daha söz veriyoruz, Mücadeleniz her zaman bize ışık tutacaktır" dedi. 

Konuşmalar ardından mezarlara gül konulmasıyla anma son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.