İHD'den 'ırkçı yazı' tepkisi

İHD'den 'ırkçı yazı' tepkisi

İHD Van Şubesi, Almanya'dan gelen 36 kişilik delegasyonunun gezisiyle ilgili Salih Geçken'nin kaleme aldığı ve yerel yayın yapan Merkür Tv'de yayınlanan yazıya tepki gösterdi.

VAN - Çatak İlçesi'nde Enternasyonalist Andrea Wolf'un da aralarında bulunduğu 41 PKK'liye ait toplu mezar alanı incelemek için Almanya'dan gelen 36 kişilik delegasyonunun ziyaretleriyle ilgili olarak Van'da yerel gazetelere yazı yazan Salih Geçken isimli kişi, hareket içeren bir yazı yazdı.

Kürtlere ve gelen Alman heyetine hakaret eden yazıyla ilgili dernek binasında açıklama yapan İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, Alman heyete ve kendilerine yönelik bu hakaretleri kınayarak, konuyla ilgili olarak yasal yollara başvuracaklarını söyledi. İHD Şube Sekreteri Sami Görendağ, yazılan yazıyla kurumlarına ve Alman heyete hakaret edildiğini belirterek, yazılan yazıyı düşmanca bir yazı olarak nitelendirdi.

Görendağ, "Bizler Alman heyetle birlikte yaşanan bir olayı ortaya çıkarmak için mücadele ettik. Ancak bu kadar insanı bir talebe izin verilmediği gibi ırkçı bir yazıyla hedef haline geldik. Kendini gazeteci olarak zaneden Salih Geçken konuyla ilgili olarak bir yazı yazarak, yazıyı Merkür TV haber sitesinde yayınlanmıştır. Ancak yazılan yazı tamamen hedef gösterme ve hakaret içeriklidir. Bu yüzden kendisini kınıyoruz" dedi. Yazılan yazının ırkçı, faşist ve yabancı düşmanlığını geliştiren bir girişim olduğunu da belirten Görendağ, Pazartesi günü Geçken ve Merkür Tv hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Salih Geçken'in yazısı

"Yazıklar olsun…Hem de yüz bin kere. Bir grup Alman lavuğa gösterdiği ilgiyi halkına gösteremeyenlere. Yazıklar olsun. Katliamı tescillenmiş. Katil sürülerinin evlatlarına kucak açanlara. Yazıklar olsun. Katliamlarına rağmen. Benim devletimi katil olmakla suçlayacak Alman yavşaklara. Göz kırpanlara yazıklar olsun. Kütlesi kadar değeri olmayan...Bende varım diye orda burada haykıranlara. Yazıklar olsun. Kim bu Alman uşaklar? Kim ya? Hala devam eden katliamlara imza atan, katil devletlerini sorgulayabildiler mi? Katil dedelerini bir laf dediler mi? Valilik izin vermemiş ya! İnsanlık bozması kimyasız' da gidecekmiş! Cehennemi dibine kadar yolun var. Mutasyon bozgunu yaratık. Bizim Kürtler ne yaptığını biliyor mu?

Bence bilmiyor. Neden mi? Buyurun, Almanlarla kol kola, İsrail'le yoldaş.

BİR SORU: "Almanlar kimi katletmişti?..."BİR CEVAP: Hakikatten ne yaptıklarını bilmiyorlar. Ne yapmalıyız. Üç kuruşluk menfaat için, birlikte yaşadığımız ve yaşayacağımız kardeşlerimizi yavşaklara satmamalıyız. Batılı ülkelerin kendi menfaatleri dışında hareket etmediklerini hala öğrenmediysek, yakın tarihimizi biraz daha okumalıyız. Bizim sorunlarımızı çözümünde yabancıların katkı sunmayacaklarını bilmek zorundayız.
Son yüzyılda yaşananların bakıp, tarihin tekerrür etmemesi ve halkımızın daha büyük kayıplar yaşamaması için aklımızı başımıza almak zorundayız. Kütlesi kadar değeri olmayanlara; kendileri kadar kıymet vermeliyiz. Sosyalist kimlikle, emperyalistlerden medet umarak komikleşmemeliyiz. Hatalarımızın büyüklüğüne rağmen, bu hataların kendi aramızda çözülmesi için çalışmalarımıza devam etmeliyiz. İnsanların kanını emen vampirlerin kendi menfaati hasıl olduğunda bizim de kanımızı emeceklerini unutmamalıyız.

DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.