İHD’den çocuk mahpusla ilgili suç duyurusu

İHD’den çocuk mahpusla ilgili suç duyurusu

İHD Diyarbakır Şubesi, işkence mağduru F.T.'yle görüştü. İHD, görüşmenin ardından Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nda 16 yaşındaki F.T. isimli çocuğun, bir infaz koruma memurunun fiziksel saldırısına maruz kaldığına ilişkin yapılan bir başvuru üzerine iddiaları araştırdı.

İHD Cezaevi Komisyonu Üyeleri, işkence ve kötü muamele mağduru çocuk mahpus F.T. ile bulunduğu hapishanede bir görüşme gerçekleştirdi.

MÜDÜRE ŞİKAYET ETTİ, DARP RAPORU ALDI

Çocuk mahpus F.T., cezaevi komisyonu üyelerine, 1 Kasım günü kitap okuduğu sırada H. isimli ve alkollü olduğunu belirttiği infaz koruma memurunun kendisini boğazını sıkmak suretiyle boğmaya çalıştığını ve tehdit ettiğini beyan etti. Çocuk mahpus F.T., yaşadığı durumu arkadaşlarına anlattığını, yine cezaevi müdürüne de anlatarak şikayette bulunduğunu ve darp raporu aldığını da ifade etti. İHD tarafından yapılan açıklamada, infaz koruma memurunun bu olay yaşanmasına rağmen hala görevine devam ettiği ancak hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı bilgisine ulaşılmadığına dikkat çekildi.

Cezaevi Komisyonu üyelerinin Cezaevi Müdürü ve Cezaevi Savcısı ile ayrıca birer görüşme gerçekleştirmeyi planladığı belirtilen açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Cezaevi Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Suç duyurusunda şu talepler yer aldı: “Başvurucu çocuk mahpus F.T.’ın beyanları esas alındığında özetle kurum personelinin mahpusa yönelik hem fiziki hem de psikolojik olarak işkence ve kötü muamelede bulunduğu görülmektedir. İnsanlığa karşı İşlenmiş suçlar arasında sayılan işkence fiilinin, hem ağırlığı hem de fiilin şu anda görevine devam eden bir infaz koruma memuru tarafından işlendiği iddiası nedeni ile titizlikle incelenmesi ve varsa delillerin ivedilikle toplanması gerekmektedir. Başvurucunun belirtmiş olduğu iddialarının araştırılması için mağdur çocuğun vücudundaki işkence izleri henüz tam olarak kaybolmadan ivedi bir şekilde Adli Tıp Kurumu aracılığı ile tespit edilmelidir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.