İHD'den BM ve AB’ye acil eylem çağrısı

İHD'den BM ve AB’ye acil eylem çağrısı

İnsan Hakları Derneği kayyım atamalarını protesto edenlere yönelik polis şiddetine karşı Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne acil eylem çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği, kayyım atamalarını protesto edenlere dönük polis müdahalesine karşı uluslararası kuruluşlara acil eylem çağrısı yaptı. Çağrıda “Kayyım atanmasına karşı barışçıl protesto hakkını kullanan HDP’li milletvekilleri ve siyasetçilere, avukatlara, gazetecilere, diğer toplum kesimlerine yönelik işkence, kötü muamele ve onur kırıcı davranış yasağına giren polis müdahaleleri gerçekleştirilmiştir. Bu saldırı ve müdahaleler devam etmektedir” denildi.

ÇAĞRIYA POLİS MÜDAHALESİNİN GÖRÜNTÜLERİ DE EKLENDİ

İHD’nin uluslararası eylem çağrısında polisin göstericilere müdahale görüntüleri de yer aldı. Açıklamada, kayyım atama kararının ardından 1000’e yakın kişiye gözaltı işleminin yapıldığı, barışçıl protesto hakları, ifade özgürlüğü ve işkence yasağının ihlal edildiği vurgulandı. Ayrıca, polisin orantısız güç kullandığı müdahalelerde çocuklara, kadınlara, engellilere, gençlere yönelik işkence yasağı kapsamına girecek sert müdahalelerde bulunulduğu ifade edildi.

Valilerin yetkilerini keyfi ve sınırsız kullandığı belirtilen çağrı şöyle:
“Türkiye’de kayyım atamalarının geri alınmasını ve belediye başkanlarının göreve iade edilmeleri, barışçıl gösteri ve protesto hakkı üzerindeki yasaklamaların kaldırılması, gösterilere müdahalede işkence ve kötü muamele yasağına aykırı uygulamalara son verilmesi, işkence yapanların ve emri verenlerin etkili olarak soruşturulması, keyfi gözaltı ve tutuklamaların sona erdirilmesi talebimizi dile getiriyor ve uluslararası kuruluşlara acil eylem çağrısı yapıyoruz.” (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.