İHD: Newrozun barış getirmesini diliyoruz

İHD: Newrozun barış getirmesini diliyoruz

İHD, Newroz mesajında "İnsan hakları savunucuları olarak bu yılki Newrozun devam eden çatışma ve savaşa karşı barış getirmesini ve bu vesileyle özgürlüklere kavuşacağımız bir yıl olmasını dileriz" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Newroz Bayramı'na ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, Türkiye’de Newrozun kutlanması için uzun mücadeleler verildiği ve başta Kürt halkı olmak üzere halkların ciddi bir kazanımı olarak yaygın ve kitlesel olarak kutlanıldığı vurgulandı. Açıklamada, Koronavirüs nedeniyle herkesin evinde ve bulundukları yerlerde Newrozu kutlaması gerektiği belirtildi.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİ DEVAM EDECEK'

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Newroz 2015 yılından sonra hak ettiği ve özlendiği bayram havasında kutlanamıyor. Bunun nedeni ise 24 Temmuz 2015 tarihinden beri devam eden silahlı çatışma ve bölgesel savaş halidir. Silahlı çatışma ve savaş hali Kürt sorununu çözümsüz bırakmakta, ülkenin giderek otoriterleşerek herkesi baskı rejimi altında yaşamaya zorlamaktadır. 2020 yılı Nevroz’u vesilesi ile hatırlatmak isteriz ki insan hakları ve demokrasi mücadelesi, her türlü baskı yöntemine rağmen devam edecektir. Çünkü her Newroz, dirilişi simgelemektedir. Dolayısıyla ne kadar baskı uygulanırsa uygulansın baskıya maruz kalan halklar her yıl yeniden dirilmektedir. İşte Nevrozun gerçek anlamı ve büyüsü de budur. İnsan hakları savunucuları olarak bu yılki Newrozun devam eden çatışma ve savaşa karşı barış getirmesini ve bu vesileyle özgürlüklere kavuşacağımız bir yıl olmasını dileriz."

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.