İHD, Leyla Güven için Adalet Bakanlığı ile görüştü

İHD, Leyla Güven için Adalet Bakanlığı ile görüştü

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Leyla Güven’in ve diğer tutukluların açlık grevine ilişkin Adalet Bakanlığı ile görüştüğünü söyledi. Türkdoğan, 'Bakanlık adım atmalı' çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 69 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in durumunu, dün Adalet Bakanlığı ile yaptığı görüşmeyi İHD Diyarbakır Şubesi’nde basınla paylaştı.

‘ADALET BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞTÜK’

Türkdoğan, tutukluların vasileri, yakınları, avukatları ile görüştürülmesi gerektiğini, telefon haklarının kullanması gerektiğini ve tüm haklarından yararlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkdoğan, bu duruma ilişkin 10 Ocak günü Adalet Bakanlığı ile görüştüklerini aktararak, “Adalet Bakanlığı’yla düşüncelerimizi paylaştık. Leyla hanımın (Güven) durumunu ve cezaevlerindeki diğer tutukluların durumunu paylaştık. Adalet Bakanlığı bizi dinledi kendi döneminde hiçbir mahpusun zarar görmesini istemediğini belirtti. Kendisi nötrdü fakat pozitif bir adım atılması gerekiyor. Hafta sonu Öcalan ile görüşme gerçekleşmesi olumludur ama görüşmelerin sürekli hale gelip rutine bağlanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.