Iğdır Valiliği: Hastalık şüphesi olanlar karantinada

Iğdır Valiliği: Hastalık şüphesi olanlar karantinada

Iğdır Valiliği, Iğdır'da mültecilerin yerleştirildiği Geri Gönderme Merkezi'nde verem salgını olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Iğdır Valiliği, Geçici Geri Gönderme Merkezi’nde tüberküloz salgını olduğu, çok sayıda mültecinin hasta olduğu yönündeki iddiaları yalanlarken, hastalık şüphesi olan mültecilerin karantina bölümünde tutulduğunu belirtti. Valilik şu ana kadar iki mültecide bulaşıcı hastalığa rastlandığını açıkladı.

Iğdır’da mültecilerin tutulduğu Geri Gönderme Merkezi’nde en az 170 kişinin tüberküloza yakalandığı iddia edilmişti. Bunun üzerine valilik yazılı açıklamayla iddiaları yalanladı. Açıklamada, bazı basın organlarında ve sosyal medyada ‘Iğdır Mülteci Kampında Verem Salgını Var’ başlıklı haberler yer aldığı belirtilerek şöyle denildi:

SAĞLIK TARAMALARI BAŞLATILMIŞ

“İlimiz Geçici Geri Gönderme Merkezi, 2018 yılı kasım ayından itibaren standartlara uygun şekilde yaklaşık 230 personel ile hizmet vermektedir. Ülkemize başta Afganistan olmak üzere Pakistan ve diğer doğu ülkelerinden yasa dışı yollarla gelen ve daha sonra yakalanan göçmenlerden birkaçında oluşan bazı sağlık şikayetleri üzerine, Geri Gönderme Merkezi’nde bulaşıcı hastalıklarla mücadele için sağlık ekiplerimizce Erzurum ilinden getirilen mobil röntgen tarama aracı ile sağlık taramaları başlatılmıştır. Göçmenlere üç öğün yemek verilmekte olup, sağlık ve temizlik ihtiyaçları en iyi şekilde sağlanmaktadır. Geldikleri ülkeler göz önünde bulundurularak, özellikle bulaşıcı hastalık taşıma riskine karşı, toplu yaşama alanı olan Geri Gönderme Merkezi’mizde bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi adına İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve sağlık ekiplerimizce her türlü tedbirler alınmaktadır.”

PERSONEL DE KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

“Öte yandan şu ana kadar hastalık bulaşan personelimiz bulunmamakla birlikte tedbir amaçlı olarak bütün personelimiz sağlık taramasından geçirilmektedir. Şu ana kadar iki göçmende bulaşıcı hastalığa rastlanılmış olup, hastalık şüphesi olan bütün göçmenler karantina bölümünde tutulmaktadır. İl Müdürü ve personelleri görevlerinin başındadırlar. Bu itibarla iddia edilen haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

İddiayı gündeme taşıyan ve hasta mültecilerin fotoğrafını paylaşan gazeteci İrfan Uçar sosyal medya hesabından valiliğin açıklamasına değinirken “Şu anda kamptaki mülteciler taramadan geçiriliyor. Getirilen seyyar röntgen cihazı ile göğüs filmi çekiliyor. Kampta görevli personelin de röntgeni çekiliyor. Ancak çalışanlar balgam testi ve daha ileri tetkik beklentisi içinde” diye yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.