İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış istifa etti

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış istifa etti

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü Ahmet Bağış istifa etti. Bağış istifa gerekçesi olarak, yönetim ekibini kendisinin belirlemesine izin verilmediğini söyledi. Bağış “Profesyonel bir yönetim anlayışını umarak kabul ettiğim fakat maalesef bulamadığım İETT Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle verdiğim dilekçeyle ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

İBB’nin AK Parti yönetiminde olduğu döneminde de görev yapan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Ağustos’ta açıkladığı İBB üst yönetim kadrosunda yer alarak koltuğunu koruyan Bağış, 24 Kasım 2017’den bu yana yürüttüğü görevinden ayrıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bağış, “İş ahlakım, anlayışım, ilkelerim ve kendime duyduğum saygı gereği” ifadeleriyle istifa ettiğini duyurdu.

2005 yılında İETT’de çalışmaya başladığını ve birçok birimde görev aldığını belirten Bağış, İmamoğlu’nun İETT’de kendisiyle yola devam etme kararı almasının kendisini gururlandırdığını da sözlerine ekledi.

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

CHP, Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.