İdlib'de suikast: Tanınmış gazeteci öldürüldü

İdlib'de suikast: Tanınmış gazeteci öldürüldü

Suriye'de hem Beşar Esad yönetimine, hem de cihatçı milislere muhalif kimliğiyle öne çıkan tanınmış gazeteci-aktivist Raed Fares öldürüldü. Suikast, İdlib'in güneyindeki Kafranbel'de gerçekleştirildi.

Suriye’deki halk ayaklanmasının henüz iç savaşa dönüşmediği günlerde hazırladığı pankartlarla dünyanın dikkatini çeken, sonrasında memleketi İdlib’deki cihatçı gruplara da muhalefet eden tanınmış gazeteci ve insan hakları savunucusu Raed Fares öldürüldü.

Fares’in, aktivist Hammoud al-Juneid’le birlikte İdlib’in güneyindeki Kafranbel’de kimliği bilinmeyen kişiler tarafından vurulduğu belirtiliyor. Suikastı Tahrir el Şam’ın (El Nusra) gerçekleştirdiği iddia ediliyor

Fares hem Beşar Esad yönetimine, hem de bölgedeki cihatçı gruplara muhalif bir isimdi. 2011’de Esad yönetimini, müttefiki İran’ı, Batılı güçleri ve cihatçı militanları eleştiren pankartlarıyla sosyal medya üzerinden dünya çapında tanınırlık kazanmıştı. Bu dönemde Kafranbel’deki protestoları belgelemiş, başka ülkelerden gazetecilerin giremediği yerlerde çektiği fotoğraf ve görüntülerle tanınmıştı. 2013’te de başka aktivistlerle birlikte Radyo Fresh isimli, bağımsız yayın yapan bir radyo kanalı kurmuştu.

IŞİD GÖĞSÜNDEN VURMUŞTU

Fares 2014 yılında IŞİD tarafından göğsünden vurularak yaralanmıştı. Suriyeli aktivist, hem hükümet bombardımanlarının hedefi olduğunu, hem de cihatçıların kendisini birkaç kez kaçırıp işkence ettiğini anlatmıştı. Haziran ayında Washington Post için kaleme aldığı bir makaledeyse, “Terörist gruplar ve rejim bizi doğrudan tehdit olarak görüyor” demişti.

Fares ile birlikte öldüürlen Juneid ise Radio Fresh için fotoğrafçılık yapıyordu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.