İdlib'de HTŞ karargâhına intihar saldırısı

İdlib'de HTŞ karargâhına intihar saldırısı

İdlib'i kontrol eden Heyet Tahrir el Şam'ın idari karargâhına intihar saldırısı düzenlendi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre saldırıyı kadın bir intihar bombacısı gerçekleştirdi.

Suriye-Türkiye sınırında cihatçı Heyet Tahrir El Şam (HTŞ – eski El Nusra) kontrolüne geçen İdlib vilayetinde bir intihar saldırısı düzenlendi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda HTŞ’nin  idari kolu olan ‘Kurtuluş (İnkaz) Hükümeti’nin karargâhının hedef alındığını duyurdu. Saldırının kadın bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiği iddia ediliyor. Saldırıda ölenler olduğu da gelen haberler arasında.

İdlib’de Türkiye yanlısı örgütler ile HTŞ arasında yıl başında çıkan çatışmaların ardından taraflar arasında ateşkes sağlanmış, anlaşma kapsamında vilayette kontrol HTŞ’ye geçmişti. Rusya ise İdlib’de yaşananların Türkiye ile yapılan çatışmasızlık anlaşmasını zora soktuğunu belirterek “İdlib’de durum hızla kötüleşiyor” açıklaması yapmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.