İdlib'de cihatçı örgütler arasında çatışma

İdlib'de cihatçı örgütler arasında çatışma

Astana sürecinde 'çatışmasızlık' bölgesi ilan edilen İdlib'de, Suriye ordusu karşısında çekilmesi öngörülen cihatçı örgütler birbirine girdi.

Suriye’nin İdlib kentinde, cihatçı radikal örgüt Nureddin Zengi ile El Kaide’nin eski Suriye kolu olan El Nusra’nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Bir hemşire dahil sivil can kayıpları yaşandığı belirtiliyor. ÖSO’nun bazı birliklerinin de bölgeye sevk edildiği öne sürülüyor.

Sputnik sitesi ile Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin sahadaki kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre çatışmalar dün, HTŞ’nin geçen hafta beş militanının Nureddin Zengi tarafından öldürülmesi üzerine üç koldan saldırıya geçmesiyle başladı. Nureddin Zengi’nin en önemli komutanlarından Ahmed Homsi’nin öldürüldüğü, İdlib’in kuzeyindeki Daret İzze bölgesinde mahsur kalan dört sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

TANK ATEŞİ HASTANEYE İSABET ETTİ

Nureddin Zengi’nin Daret İzze’ye giren Heyet Tahrir Şam güçlerini tank ile hedef aldığı ve Daret İzze hastanesine tank ateşinin isabet etmesi sonucu bir hemşirenin hayatını kaybettiği de gelen bilgiler arasında.

İDDİA: BÖLGEYE ÖSO BİRLİKLERİ SEVK EDİLDİ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgeye ÖSO militanlarının sevk edildiğini duyurdu. Ancak bu militanların çatışmaların bir tarafına destek verip vermediği bilinmiyor. Sputnik’e göre ise Ahraru Şam örgütü de Nurrettin Zengi’ye destek olmak için bölgeye 300 militan ile ağır silahlar gönderdi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum