İdlib'de çatışmalar yayılıyor: 97 ölü

İdlib'de çatışmalar yayılıyor: 97 ölü

İdlib'de El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam ile Türkiye destekli Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) bünyesindeki cihatçı örgüt Nureddin Zengi arasındaki çatışmalar yayılıyor.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde hafta başında silahlı örgütler arasında patlak veren çatışmalar yayılıyor. Ölü sayısı 97’ye yükselirken, çatışmaların İdlib’den Hama kırsalına sıçradığı belirtiliyor.

Çatışmalar üç gün önce, El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile Türkiye destekli Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) bünyesindeki Nureddin Zengi arasında patlak vermişti. HTŞ’nin, geçen hafta beş militanının Nureddin Zengi tarafından öldürülmesi üzerine üç koldan saldırıya geçtiği belirtilmişti.

Sahadan gelen haberlere göre, HTŞ son üç günde İdlib kırsalındaki 11 köyün kontrolünü ele geçirdi. Aralarında üç çocuğun bulunduğu sekiz sivilin hayatını kaybettiği, HTŞ tarafında 49, UKC tarafında 40 militanın öldüğü belirtiliyor.

Alman haber ajansı dpa’nın yerel kaynakları, İdlib kırsalında konuşlu Nureddin Zengi Hareketi’ne bağlı unsurların Menbic bölgesine kaydırılması sonrası HTŞ’nin durumdan faydalanmak üzere harekete geçtiğini söylüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman ile Reuters ajansına konuşan Batılı bir diplomata göre HTŞ, Türkiye ile Rusya’nın İdlib kırsalında kendilerini zora sokacak bir uzlaşıya varmasından kaygılı. Bu nedenle de Türkiye destekli ÖSO’nun Afrin ile İdlib kırsalı arasındaki bağlantısını kesmeyi hedefliyor…

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum