İdlib merkezli 'üçlü zirve' Tahran'da!

İdlib merkezli 'üçlü zirve' Tahran'da!

İdlib ve İdlib'te yaşayan yaklaşık 3,5 milyon insanın kaderi ve geleceği bugün toplanacak zirvede masaya yatırılacak.

Tahran’daki üçlü zirve, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla bugün gerçekleşiyor.

Üçlü zirvenin en önemli gündemi Suriye’de cihatçıların elinde olan son yerleşim yeri İdlib’e düzenlenmesi beklenen operasyon.

3. KEZ TAHRAN’DA BULUŞACAKLAR

Türkiye, Rusya ve İran “Suriye garantörleri” olarak ilk kez 20 Aralık 2016’da bir araya geldi. 24 Ocak 2017’de Astana’da düzenlenen dışişleri bakanları toplantısı sonucunda “Astana Süreci” resmen başladı. Cumhurbaşkanları düzeyinde ilk kez Kasım 2017’de bir araya gelen garantörler, bugün 3. kez Tahran’da buluşacaklar ve Astana Süreci’nin belki de en önemli toplantısını gerçekleştirecekler.

SURİYE KRİZİNDE DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR

Türkiye, Rusya ve İran cumhurbaşkanlarının katılımıyla bugün gerçekleştirilecek olan “Tahran Zirvesi”, 2011’de başlayan ve bir milyondan fazla insanın yaşamını yitirmesine, milyonlarcasının ülkeden kaçmasına neden olan Suriye krizinde önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. (BBC/Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.