İddia: Trump John Bolton'ın adını hatırlayamıyor!

İddia: Trump John Bolton'ın adını hatırlayamıyor!

New York Times gazetesi, Türkiye ziyaretiyle gündemde olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Trump yönetimindeki kariyerini masaya yatırdı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye ziyaretiyle tartışma yaratan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın ilk adını bazen hatırlayamadığı öne sürüldü.

Buna göre Trump kendisini John Bolton’a adını aklında tutamayacak kadar uzak hissediyor ve ona zaman zaman ‘Mike Bolton’ diye hitap ediyor.

‘ÇEKİRDEK EKİBE GİREMEDİ’

İddia, New York Times gazetesinin Bolton’ın Trump yönetimindeki görevine ilişkin analizinde yer aldı. New York Times, Trump’ın Bolton ile yakın bir ilişki kuramadığını ve Bolton’ın Trump’la yaklaşık olarak yaşıt olmasına rağmen Beyaz Saray’daki çekirdek ekibin parçası olmadığını yazdı. Makalede, Bush yönetiminde üst düzey görevlerde bulunmuş Bolton için şu ifadeler kullanıldı: “Trump’la, Bush’la olan ilişkisine sahip değil. Trump bazen yardımcılarının yanındayken ondan ‘Mike Bolton’ diye söz ediyor.”

Makalede, Trump gibi bir başkanla çalışmanın özellikle dış politika konusunda zorlu olduğu yorumu da yapıldı.

Bolton son olarak, Trump’ın Suriye’den ‘hemen çekilme’ yönünde yaptığı ve ülke içindeki müesses nizamın yanı sıra bir dizi Amerikan müttefikinden tepki çeken açıklamayı ‘frenleme’ görevini üstlenen yetkili olarak öne çıkmıştı. İsrail ve Türkiye’yi kapsayan ziyaretinde ABD’nin Suriye’den çekilmesine Kürt güçlerinin korunmasını da içeren şartlar koşmuş, bu açıklamaları Ankara’nın tepkisini çekmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bolton’ın dünkü Ankara ziyaretindeki görüşmelere katılmamıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.