İddia: Rusya Venezuela'ya asker gönderdi

İddia: Rusya Venezuela'ya asker gönderdi

Rusya'nın hafta sonunda Venezuela'ya 100 asker gönderdiği öne sürülüyor. İddiaya göre, Rusya Kara Kuvvetleri Komutanı Vasily Tonkoshkurov da Caracas'ı ziyaret etti.

Rusya’nın, ABD’nin yönetim değişikliği baskısı altında olan Venezuela’ya asker gönderdiği belirtiliyor. İddiaya göre, hafta sonunda üst düzey bir Rus askeri yetkili ile yaklaşık 100 Rus askerini taşıyan iki uçak Venezuela’nın başkenti Caracas’a gitti.

Reuters’ın uçakların hareketlerini takip eden internet siteleri ile bir dizi görgü tanığına dayandırdığı haberdeki iddialar şöyle:

  • Flightradar24 sitesinin izlediği rotaya göre, bir İlyuşin IL-62 yolcu uçağı ile Antonov AN-124 askeri kargo uçağı cuma günü Rusya’nın askeri havalimanlarından Chkalovsky’den kalktı; Suriye’de durduktan sonra Caracas’a gitti.
  • Gazeteci Javier Mayorca’nın iddiasına göre, uçaklardan ilki Rusya Kara Kuvvetleri Komutanı Vasily Tonkoshkurov’u taşıyordu, ikinci uçakta ise 35 ton malzeme bulunuyordu.
  • Bir diğer uçak rotası izleme sitesi Adsbexchange ise kargo uçağının pazar günü Venezuela’dan ayrıldığını tespit etti.

Venezuela ve Rusya savunma bakanlıkları asker gönderme iddialarını yanıtsız bırakırken, Sputnik sitesine konuşan bir Rus yetkili iki ülke yetkililerinin istişarelerde bulunduğunu söylemekle yetindi. Yetkili, iki ülke arasında teknik ve askeri anlaşmalar bulunduğunu da hatırlattı.

İki ülke üç ay önce Venezuela topraklarında ortak askeri tatbikat düzenlemiş, ABD yönetimi bu adımı eleştirmişti. Aralık ayında ise Nicolas Maduro’nun sosyalist yönetimine destek vermek amacıyla iki Rus nükleer kapasiteli savaş uçağı Venezuela’ya gönderilmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.