İddia: Pentagon Trump'a rağmen Suriye'nin kuzeyine asker gönderecek

İddia: Pentagon Trump'a rağmen Suriye'nin kuzeyine asker gönderecek

CNN International'dan iddia: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Başkan Donald Trump'ın çekilme açıklamasına rağmen Suriye'nin kuzeyine takviye asker göndermeyi planlıyor.

ABD Savunma Bakanlığı’nın, Başkan Donald Trump’ın “Çok yakında Suriye’den çekileceğiz, bırakalım başkaları ilgilensin” sözlerine rağmen Suriye’nin kuzeyine onlarca takviye asker göndermeyi planladığı ortaya çıktı. CNN International’ın Pentagon’un yanı sıra Trump yönetiminden bir dizi yetkiliye dayandırdığı haberinde, Amerikan ordusunun söz konusu planı Trump’ın çekilme açıklamasından önce gündemine aldığı belirtildi.

CNN’in kaynakları, takviye askerlerin şu an Suriye’de bulunan Amerikan askerlerine koruma sağlamasının amaçlandığını söyledi. Kaynaklar, Trump’ın açıklamasının Pentagon’da şaşkınlık yarattığını ve söz konusu plana nihai onay alınması sürecini nasıl etkileyeceğini bilmediklerini anlattı. Diğer yandan, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin bugün Suriye’deki askerlerin durumunu görüşmek üzere bir toplantı düzenleyeceği biliniyor.

Haberde, Trump’ın açıklamasının zamanlamasına da dikkat çekildi. Zira ABD Başkanı’nın çekilme ile ilgili sözleri, Menbic yakınlarında bir Amerikan ve bir İngiliz askerinin öldürüldüğü güne denk geldi. İki askerin, kimliği bilinen bir IŞİD üyesini ‘yakalamak veya öldürmek’ üzere 30 Mart günü bir göreve giderken yol kenarındaki bir patlayıcının infilak etmesi sonucu öldüğü biliniyor. Olaya dair daha fazla açıklama yapılmış değil.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.