İddia: Libya'da Türkiye'ye ait drone vuruldu

İddia: Libya'da Türkiye'ye ait drone vuruldu

General Hafter'in başkent Trablus'un kontrolünü alma amaçlı saldırısının devam ettiği Libya'da, Türkiye'ye ait bir insansız hava aracının vurulduğu iddia edildi.

Libya’nın doğusunu kontrol eden Birleşik Arap Emirlikleri destekli General Halife Hafter’in başkent Trablus’u ele geçirme girişimi sürerken, Türkiye’nin Hafter’e karşı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek amacıyla gönderdiği insansız hava araçlarından (drone) birinin imha edildiği öne sürüldü.

General Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu, dün gece Trablus’taki Mitiga havalimanının askeri pistinde park halinde bulunan bir Türk insansız hava aracını imha ettiklerini duyurdu. Yetkililer ise sivil havalimanından uzak bir noktaya saldırı düzenlendiğini doğruladı ancak Türkiye’ye ait drone iddiası hakkında açıklama yapılmadı. Havalimanından yolcu uçaklarının kalkmaya devam ettiği de belirtildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.