İddia: Fırat'ın doğusunda kadın ve çocuklar hedef alındı

İddia: Fırat'ın doğusunda kadın ve çocuklar hedef alındı

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Fırat'ın doğusunda dün düzenlediği hava saldırılarında kadın ve çocukların hayatını kaybettiği belirtiliyor. Koalisyon ise bu suçlamayı reddetti.

Suriye’de IŞİD’le savaşan ABD liderliğindeki koalisyon, Fırat’ın doğusunda yeni başlatılan operasyon yine sivilleri vurmakla suçlanıyor. Suriye devlet medyası, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve yerel tanıklar, son hava saldırılarında hayatını kaybeden 40 kişinin 29’unun kadın ve çocuk olduğu suçlaması getirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, dün Irak sınırındaki Hacin kasabasının yakınında düzenlenen hava saldırısında evlerin vurulduğunu, 17’si çocuk, 12’si kadın olmak üzere en az 43 kişinin öldüğünü öne sürdü. Ölen diğer erkeklerin IŞİD militanı olup olmadığı ise bilinmiyor. Suriye devlet ajansı SANA ise ‘aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 40 kişinin öldüğü’ bilgisini verdi. Reuters’a konuşan bazı görgü tanıkları da sivil ölümlerine dair iddiaları doğruladı.

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon ise söz konusu bölgede hava saldırıları düzenlediğini doğrularken, sivil ölümlerine dair suçlamayı reddetti. Koalisyon sözcüsü Albay Sean Ryan, “Sivil ölümlerinden kaçınmak için IŞİD hedeflerini belirleyip vurmaya büyük çaba harcıyoruz” dedi. Koalisyon, Fırat’ın doğusundaki operasyonları Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte geçen hafta yeniden başlatmıştı. Operasyonun ilk günlerinde de hava saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiği belirtilmiş; koalisyon sözcüsü bu suçlamayı reddetmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.