İddia: Erdoğan MİT'ten brifing aldı, Soylu gözden çıkarıldı

İddia: Erdoğan MİT'ten brifing aldı, Soylu gözden çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT'ten Peker videoları ve sonrasında yaşananlarla ilgili brifing aldığını iddia eden Barış Yarkadaş, 'Soylu'nun gözden çıkarıldığını' iddia etti.

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili Erdoğan'ın MİT'ten brifing aldığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu 'gözden çıkardığı' iddia edildi.

'MİT'TEN BRİFİNG ALDI'

Gazeteci Barış Yarkadaş, KRT TV yayınında yaptığı açıklamada Erdoğan'ın Soylu'nun yetkisinde olan Emniyet Müdürleri kararnamesini de beklettiğini söyledi. Yarkadaş, "Bugün epey bir AKP'li ile konuştum. Bir iddia bu tabi. Sedat Peker ve Süleyman Soylu üzerinden başlayan tartışmaların ardından geçen hafta anlatmıştım eski emniyet müdür ve İçişleri Bakanı Selami Altınok'tan bir brifing aldı Tayyip Erdoğan bu konularla ilgili. Erdoğan onunla da yetinmemiş, bu yeni bir bilgi: MİT'ten de bu konularla ilgili 23-24 Nisan tarihlerinde geniş kapsamlı bir brifing alıyor. Ve iddiaya göre, Süleyman Soylu'nun emniyet müdürleri kararnamesini de beklemeye alıyor" dedi.

'MESELENİN SOĞUMASINI BEKLİYOR'

Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti: "Hatta Erdoğan geçen hafta biz yayındayken kaymakamlarla bir toplantı yaptı Süleyman Soylu orada yoktu. Daha da ilginci terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonları da Erdoğan açıklıyor. Bence Erdoğan, Süleyman Soylu'yu gözden çıkardı. Sadece meselenin soğumasını ve dinmesini bekliyor. AKP'de de çok büyük bir rahatsızlık var. Bir çok milletvekili hem Tayyip Erdoğan'ın 'Bu konu konuşulmasın' demesinden hem de bu iddialara karşı susulmasından dolayı kazan kaldırdılar. Parti yöneticileriyle konuştular 'Biz bu iddiaların altında eziliyoruz' diye. Tayyip Erdoğan 25 Haziran tarihinden itibaren AKP milletvekilleriyle 60'şar kişilik gruplar halinde görüşecekler ve yol haritası belirleyecekler."

'SOYLU'YU PAYLAŞMIYORLAR'

Soylu'nun etrafında gelişen iddiaların ve AK Parti'nin bu iddiaların altında 'ezilmesinin' partiyi 'kaynayan bir kazana çevirdiğini' söyleyen Yarkadaş şöyle konuştu: "Dikkat ediyor musunuz? Şu an Süleyman Soylu ile ilgili hiçbir AKP'li tweet atmıyor. Hatta Süleyman Soylu'nun Afyon'da yaptığı gece mitingini bile eleştirmişler. Soylu, Peker videolarının ardından biliyorsunuz bir miting yapmıştı. 'Yasakları uygulamakla yükümlü olan bir bakanın gece saatlerinde gidip miting yapması doğru değil. Bizim korona virüsü ile olan mücadelemizi de zayıflatıyor' diye ilk kez Süleyman Soylu'ya karşı AKP içerisinde büyük bir başkaldırı var."

Daha önce  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya da Soylu hakkında benzer iddialarda bulunmuştu. Kaya Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı’ndan alınmasına dair bir planı var ancak ortada bir Cumhur İttifakı var. Erdoğan, 14 Haziran’a kadar bir sorun istemiyor" demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.