İddia: Davutoğlu partisi kuruluyor

İddia: Davutoğlu partisi kuruluyor

Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulacak partinin bir ay içinde programını açıklayacağı iddia edildi. İddiaya göre Ali Babacan'ın ayrı bir parti kurması ise söz konusu değil.

AK Parti içindeki muhaliflerin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde yeni parti kuracağı iddiası yerel seçim sonrası yeniden gündemde. AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yapmış ancak ismi açıklanmayan bir siyasetçiye dayandırılan iddiaya göre Ali Babacan’ın ayrı bir parti kurması ise söz konusu değil.

Artı Gerçek’ten Can Bursalı’nın haberine göre, geçmişte AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan bir siyasetçi, yeni siyasi hareketin bir ay içinde programını Türkiye’ye duyuracağını ve Ahmet Davutoğlu’nun harekete liderlik yapacağını söyledi. AKP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı, Ali Babacan’ın da başka bir parti çalışması içinde olduğu iddiasının ise gerçek olmadığını, Babacan’ın yeni bir oluşum yerine Davutoğlu’nun başında olduğu harekete katılabileceğini ifade etti. Haberde yer alan ifadeye göre geçmişte AK Parti’de bakanlık yapmış bir çok isim de yeni oluşumda yer alacak.

‘KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ KAZANDI’

Hareketin bir ay içinde topluma duyurulacağını ifade eden eski AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı, iki aya kadar ise CHP, MHP ve İYİ Parti’den isimler de Davutoğlu liderliğindeki harekete katılacak. Yerel seçime ilişkin değerlendirmede de bulunan siyasetçi, “Millet AK Parti’ye ‘Sana bu ülkeyi tek başına yönettirmem’ dedi” ifadelerini kullanırken, CHP’nin İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya gibi kentleri rakibinin elinden almasına ilişkin şu yorumu yaptı: “Seçim sonucu, CHP’nin değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısıdır. CHP’nin Parti Meclisi Kılıçdaroğlu’na müsaade etseydi, CHP bir kaç il daha kazanıp, puanını biraz daha yukarı taşıyabilirdi. Millet de CHP’ye çok açık bir mesaj vererek, ‘Partini uç fikirlerden arındırıp merkeze yaklaştırırsan ben sana Bolu’yu, Kırşehir’i bile kazandırırım’ dedi”

Seçimin bir diğer kazananının MHP olduğunu belirten siyasetçi, “Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın kazananıdır. AK Parti’yle yarıştığı hemen hemen her yerde belediyeleri kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.