İddia: ABD Ortadoğu'ya asker gönderiyor

İddia: ABD Ortadoğu'ya asker gönderiyor

NBC'nin ABD savunma yetkililerine dayandırdığı habere göre, 3 bin 500 asker Ortadoğu'ya gönderilecek. Askerlerin ağırlıklı olarak Kuveyt'e konuşlandırılacağı öne sürüldü.

Amerikan medyasında, ABD ordusunun 82’nci Hava İndirme Tümeni’nden 3 bin 500 askeri daha Ortadoğu’ya sevk ettiği iddiası çıktı. Bu sevkiyat gerçekleşirse, 82’nci Hava İndirme Tümeni’nin tamamı Orta Doğu’ya gönderilmiş olacak.

NBC News televizyonunun ABD savunma yetkililerine dayandırdığı haberine göre, 3 bin 500 asker hali hazırda bölgede olan 650 diğer askere katılacak ve en az 60 gün orada kalacak. Askerlerin tam olarak nereye konuşlandırılacağına ilişkin detaylar verilmezken, söz konusu kuvvetin ağırlıklı olarak Kuveyt’e konuşlandırılacağı ifade edildi. Bu konuda Pentagon’un resmi bir açıklama yapması bekleniyor. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, daha önce Kuveyt’e 82’nci Hava İndirme Tümeninden 750 askerin gönderildiğini duyurmuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.