İddia: ABD heyeti Gülen'in iadesini görüşecek

İddia: ABD heyeti Gülen'in iadesini görüşecek

Bloomberg haber ajansı, yarın Türkiye’ye gelecek olan ABD heyetinin, Ankara’nın Fethullah Gülen’in iadesi talebi ile ilgili görüşmeler yapacağını duyurdu. İddia, isimleri açıklanmayan iki Türk yetkiliye dayandırıldı.

Habere göre, ABD heyeti perşembe ve cuma günleri Ankara’da Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarında görüşmeler yapacak. BBC Türkçe’ye konuşan bir Adalet Bakanlığ yetkilisi de haberi doğruladı. Yetkili, heyetin temaslarında sadece Gülen’in iadesinin ele alınmayacağını, esas olarak “Türkiye’deki FETÖ davalarıyla” ilgili görüşmeler yapılacağını söyledi.

Başkan Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da 8 Ocak’ta Türkiye’de iki gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak.

Türkiye, Ağustos 2016’da, 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi için başvuruda bulunmuştu. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘Gülen’in iadesi üzerinde çalıştıklarını söylediği’ belirtilmiş, Beyaz Saray ise “Trump Gülen’in iadesinin mümkün olup olmadığına bakacak ama taahhütte bulunmadı” açıklaması yapmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.