İçişleri Bakanlığı: 35 bin 422 kişiye işlem yapıldı

İçişleri Bakanlığı: 35 bin 422 kişiye işlem yapıldı

31 ilde saat 24.00’de sona erecek sokağa çıkma yasağıyla ilgili yazılı açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, 4 günde yasağı uymayan 35 bin 422 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta saat 24.00’de sona erecek 4 günlük sokağa çıkma yasağıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada 22 Nisan Çarşamba günü saat 24.00 ile 26 Nisan Pazar günü saat 20.00 arasında kurallara uymayan toplam 35 bin 422 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirildiği belirtildi ve “Dört günü kapsayan süreç içerisinde; 31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımız sokağa çıkma kısıtlaması kararına daha önceki kısıtlama kararlarında da olduğu gibi evlerinde kalarak yüksek bir oranda uyum sağlamıştır” denildi.

‘222 BİN 921 KİŞİ KARANTİNA ALTINDA’

Açıklamada korona virüsü tedbirleri kapsamında karantina uygulana yer sayısının da verildi: “Kapsamda 51 ilimizdeki, 2 ilçenin tamamında, 1 ilçenin merkezinde, 4 beldede, 76 mahallede, 71 köyde ve 8 mezra olmak üzere toplam 162 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 222 bin 921’dir. 44 ildeki, 177 yerleşim yerinde ise karantina kararı kaldırılmıştır.”

‘GİRİŞ-ÇIKIŞ KISITLAMALARI DEVAM EDECEK’

Açıklamada sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle beraber uyulması gereken kurallar ise şöyle aktarıldı:

– Ülke genelinde emniyet ve jandarma birimlerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler vb. iş yerleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve sokaklarda; sosyal mesafe, sosyal izolasyon İle bu alanlarda maske takma zorunluluğuna yönelik denetimler, önümüzdeki hafta içi de yoğun bir şekilde devam edecektir.

– Buna karşılık 31 il için getirilen şehir giriş/çıkış sınırlaması ve ülke genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız ve 20 yaş altındaki çocuklarımız/gençlerimizin sokağa çıkmalarına ilişkin kısıtlamalar (istisnalar hariç) ise aynı şekilde devam edecektir.

– Vatandaşlar toplu taşıma araçları ile seyahatlerde, pazar yeri, market/süpermarket ve fırınlardan yapacakları alışverişlerinde, fabrikalar, iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşları gibi toplu olarak bulunulan iş yerlerinde, havaların sıcak olması nedeniyle park, bahçe, cadde, sokak, meydan gibi dış mekanlarda, sosyal mesafeyi ve sosyal izolasyonu sağlamalı, ayrıca belirtilen alanlarda maske takma zorunluluğuna uymaya devam etmelidir.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.