İçinizi serinleten buz gibi içecekler

İçinizi serinleten buz gibi içecekler

Sıvı kaybının çok olacağı bu dönemi, bu içeceklerle serinleyerek atlatabilirsiniz.

Sıcak havalarda gerek terleme gerekse vücuttan buharlaşma yoluyla sıvı kaybı artacağı için daha çok sıvı almanız gerekir. Bu içeceklerle birlikte yazı dahaa eğlenceli hala getirebilirsiniz. O zaman bu liste tam size göre!

FRAPPE 

Bu önerimiz “Kahve benim için sabahları yüz yıkamaktır” gibi kahveye gereksiz büyük anlamlar yükleyenlere gelsin. Kışın sıcak sıcak içtiğiniz sütlü kahvenin yaza uyarlanması gibi düşünün; içine soğuk olması için ekstra buz atıyorsunuz, o kadar!

DOMATES SUYU 

Bu önerimiz ise sağlıkçılara, kanlarına kan katanlara gelsin. Malzemelere gelirsek, öyle sadece sıkılmış domates gelmesin aklınıza. Limon suyu, sirke, karabiber ve toz kırmızı biber de gerekli. Blenderdan geçireceğiniz domateslere bu malzemeleri eklemeniz ve soğuması için buzdolabına koymanız yeterli olacaktır.

KARPUZ FROZEN 

Yazın en güzel meyvesidir kendisi, durup dururken aklımıza ve boğazımıza düşüverir ve afiyetle sulu sulu şappur şupur yiyiveririz. Bir de bunu çatalla falan değil de pipetle bir anda içtiğini düşün hem de soğuk soğuk. İçerken kendinizi plajlara atmamak için zor tutacağınıza eminiz.

Yapımı fazlasıyla basit, malzemeleri ise cebinize dost. Bir dilim karpuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 kase buz parçası. Sonra bunların hepsini bir güzel mutfak robotuna atıyorsun ve şekilli bir bardak seçiyorsun. Bardağın kenarına da bir dilim karpuz kabuğu koy ki afilli dursun.

NANELİ AYRAN

Karpuzdan sonra canımızın çekeceği diğer basit şey ayran. Bu tarif, özellikle detoks günlerinin baş tacıdır. Anne deyimi ile ayran içimizdeki bütün zehri alır. Soğuk soğuk da fena gitmez. Tarifini bilmeyen yoktur ama yine kulağınıza küpe olsun diye; 3-4 sap naneyi ve iki kase yoğurdu mutfak robotundan geçirin, sonra tuz ve su ilave edin. İşte bu kadar! Sunuma da önem verenlerdenseniz birkaç tane taze nane yaprağı, buz ve renkli (pembe tercihtir) pipet ile servis edin.

LİMONATA 

Dışarda ev yapımı diye verdikleri limonatada hep bir kusur mu buluyorsunuz, ya fazla şekerli ya fazla buzlu ya da az limonlu mu geliyor. Boşa para harcamayın efendim siz yapın. Limonatanın tek püf noktası kabuğunda.

Eğer bir sürahi limonata yapıp kana kana içmek istiyorsanız tarifimiz şöyle efendim; 6-8 limonun kabuğunu bir güzel rendeleyelim, buna küp şeklinde doğranmış 5 limonu ilave edelim ve 1 su bardağı toz şekeri içine boca edelim. Sonra bir güzel elimizle yoğuralım. Kalan 1-2 limonu sıkıp karıştıralım. Baktınız tadı yerine geldi, limon kabuklarını ve limon parçalarını tel süzgeçten süzelim. Soğuk suyu ekleyip karıştıralım ve 1-2 saat buzdolabında bekletelim. Sonunda limonatanız hazır!

REYHAN ŞERBETİ 

Şu sıralar yemek bloglarında haddinden fazla yer alan bu pespembe şerbetimizi es geçmeyelim dedik o yüzden araştırdık denedik ve çok beğendik. Hatta Limonata kadar popüler olmamasına bir hayli şaşırdık. Yapımı yine bir o kadar basit olan reyhan şerbetinde kullanılacak malzemeler şöyle; 1 demet reyhan, 1 su bardağı toz şeker, 3 limon ve 1.5 litre kaynamış su. Her zamanki gibi bunlar birbirine karışacak! Sonra bir gün buzdolabında bekletilip rengini alması sağlanacak.

MUZLU MİLKSHAKE 

Annemizin burnumuzu kapatarak içirmeye çalıştığı ballı sütün değil de muzlu sütün hastasıyız. Yapan olsa sabahları 3-4 bardak doya doya içeriz. Bir de bunun buz gibi olduğunu düşünün. Tam bir klima özelliği taşımaktadır. Malzemeleri ise 1 adet muz, 1 su bardağı soğuk süt, iki top dondurma (çilek, çikolata, vanilya…) ve bir tatlı kaşığı şeker. Bunların hepsini blendere koyun efendim sonra karıştırın. Milkshake’iniz hazır. (Kaynak: Listelist)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.