İbrahim Kalın: NATO sonuç bildirgesi memnuniyet verici

İbrahim Kalın: NATO sonuç bildirgesi memnuniyet verici

Yeni kabine ilk toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Yeni kabine ilk toplantısını Beştepe’de gerçekleştirildi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklama yaptı.

Bakanlıklara üst düzey atamaların ilerleyen günlerde yapılacağını kaydeden Kalın, “İlgili Bakan arkadaşlarımız, isim çalışmalarını yapıp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler” diye konuştu.

Toplantıda ekonomi politikalarının ele alındığını aktaran Kalın, şunları söyledi:

“Önemli konu başlıklarından biri ekonomiydi. Yeni dönem için öncelikli politikaların belirlenmesi önemli gündem maddesiydi. İlgili bakanlık ve birimler arasında koordinasyon sağlanması çalışmaları yapıldı. Bütçe disiplininin sağlanması, enflasyon ile mücadele önceliklerimiz arasında yer alıyor. İhracat odaklı büyüme noktasında çalışmalar yapılıyor. Tüm paydaşlarla istişare halinde belirlenecek Orta Vadeli Plan hazırlanıp Cumhurbaşkanımıza sunulacak.”

‘BU DARBE GİRİŞİMİ BAŞKAN ÜLKEDE OLSA KAOS ÇIKARDI’

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de ekonomik kriz yaşanacağının söylendiğini belirten Kalın, “Böyle bir darbe girişimi başka ülkede olsaydı o ülkede ekonomi çöker, toplumsal kaos oldurdu, bunların hiçbiri olmadı. 15 Temmuz’dan birkaç ay sonra üçüncü köprü açılışını yaptık, Fırat Kalkanı Harekatı’nı gerçekleştirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü programını aktaran Kalın, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın programını Pazar günü sabahleyin, bir şehit kabrini ziyaretiyle başlayacak. Ardından Millet Camii’nde öğle namazında bir hatmi şerif merasimi gerçekleşecek. Hemen ardından yeni kongre merkezimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla şehit yakınları ve gazi yakınlarıyla öğle yemeği yenilecek. Ardından İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir tören yapılacak, akşam saatlerinde ve Cumhurbaşkanımızın bir hitabı bulunacak.”

‘NATO BİLDİRGESİ MEMNUNİYET VERİCİ’

“Darbe girişiminden sonra hız kazanan FETÖ ile mücadele devam edecek” diyen Kalın, “OHAL’in önemli gerekçelerinden biri de FETÖ ve benzeri grupların ülkemize yönelik tehditlerini bitirmek adına yapılmıştı. Dünyanın neresinde olursa olsun FETÖ örgütü üyeleri yargılanacaklardır. MİT’in başarılı operasyonu ile Ukrayna ve Azerbaycan’dan FETÖ’nün iki üst düzey imamı Türkiye’ye getirildi” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı NATO toplantısına da değinen Kalın, “Cumhurbaşkanımız 4 oturumda sunumlar yaptılar, ikili görüşme yaptılar. NATO sonuç bildirgesi bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Cumhurbaşkanımızın devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeleri oldu” dedi.

‘KABİNE HAFTADA BİR YA DA İKİ HAFTADA BİR TOPLANABİLİR’

9 politika kurulunun oluşturulduğunu kaydeden Kalın, “Atamalar yapılınca çalışmalar başlayacak. İhtiyaca göre yeni ve geçici kurullar Cumhurbaşkanımızın tasarrufuyla oluşturulabilir. Yine ihtiyaca göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısı artırılabilir. Kabine ise haftada bir ya da iki haftada bir toplanabilir yine ihtiyaca göre bu durum değişebilir” ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR…

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.